maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da TOKİ'nin inşa ettiği konut ve sağlık merkezinin açılışını yaptı!

Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da TOKİ'nin inşa ettiği konut ve sağlık merkezinin açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da toplu açılış törenine katıldı. Törende TOKİ tarafından inşa edilen konut, sağlık merkezi, okul ve pansiyonların da açılışı yapıldı

 

Erdoğan, Mevlana Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde, TOKİ tarafından Meram'da inşa edilen 474, 480 ve 688 konutluk üç ayrı projenin, Karapınar 2. etapta 432 konutun, Emirgazi'de 96 konutun bunlarla birlikte yine TOKİ tarafından inşa edilen Meram Aile Sağlığı Merkezi'nin, Akşehir Tornacı Erol Cumbul Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Pansiyonu'nun, Karatay Anadolu Meslek, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin açılışlarının gerçekleştirildiğini aktardı.
 
Meram, Karatay, Ereğli, Akşehir ve Beyşehir'de çeşitli ortaokul, ilkokul, spor salonu, sosyal tesis ve camilerin de hizmete gireceğini belirten Erdoğan, akıl ve ruh sağlığı alanında ihtisas sahibi eğitim ve araştırma hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile numune hastanesine ek olarak da yine bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerin çeşitli hizmetlerinin bu törenle açılışının yapıldığını söyledi. Erdoğan, tüm bu eser ve hizmetlerin Konya'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Hükümet tarafından hazırlanan 11. bütçenin TBMM genel kurulundaki görüşmelerine başlandığını hatırlatan Erdoğan, 20 Aralık Perşembe günü görüşmelerin tamamlanmasının ve bütçeye ilişkin oylamanın yapılmasının beklendiğini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Hükümet olarak şu ana kadar 10 bütçe hazırladık ve 10 bütçeyi de başarıyla uyguladık. Biz görevi devraldığımızda Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada hangi sırada olduğunu biliyor musunuz- 26. sıradaydı. Şu anda neredeyiz biliyor musun- 17. sıraya yükseldi. Bu lafla olmuyor. Bu çalışarak oluyor.
 
230 milyar dolardan devraldığımız milli geliri 742 milyar dolara, 3 bin 500 dolardan devraldığımız kişi başı milli geliri de inşallah bu yılsonu itibarıyla 10 bin 600 dolara yükseltiyoruz. Türkiye'nin birikmiş borçlarını biz eritiyoruz. Önceki hükümetler tarafından bize 111 milyar lira, yani 111 katrilyon lira borç devredildi. Faiziyle hesapladığınızda 231 milyar lira.
 
Önceki hükümetler tarafından bize Zorunlu Tasarruf Hesabı'nda biriken devletin vatandaşına olan borcu devredildi. Kardeşler, o yukardaki borcu biz ödedik. 13,5 milyar lira yani 13,5 katrilyon liralık borcu. İşçimin, memurumun alacağıydı bu devletten. Bunu biz ödedik. Konut Edindirme Yardımı adı altında yine işçiden, memurdan para kestiler, 'Sizi konut sahibi yapacağız' diye. Yapmadılar. Geldim ki raflar arasında bu tür alacaklar da var. 3,5 milyar lira yani 3,5 katrilyon lira, bunları da hak sahiplerine biz ödedik. Bunlar bizden önceki hükümetler döneminde MHP, Dsp, Anap, CHP, bütün bunların döneminden kalma borçlardı."
 
Erdoğan göreve geldiklerinde Merkez Bankası'nın kasasında bulunan 27,5 milyar doları da yükselttiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Şu anda ilk kez açıklıyorum. Tarihinin en yüksek rakamına ulaştı Merkez Bankası. Şimdi ne var- 119 milyar dolar. 27,5 milyar dolar nire, 119 milyar dolar nire- İşte siz yolsuzluklardan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. İşte biz bunu başardık, yolsuzlukların hortumunu kestik, attık. Daha da güçleneceğiz. Allah'ın izniyle, 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasında girme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. ve hedef 2071. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 2023'te ilk 10. İnşallah tarihimizin, o Anadolu yürüyüşünün başladığı andan bugüne ve 2071'e yani 1000. yıl dönümüne Allah'ın izniyle o zaman Türkiye işte Selçuklu'daki, Osmanlı'daki o ulaştığı dereceye yeniden ulaşacak."
 
TOKİhaber.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay'ın Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor
  • 22.07.2024 15:25

Hatay'ın Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edi ...

TOKİ taksit artış oranı yüzde 24 olarak belirlendi
  • 18.07.2024 10:44

TOKİ taksit artış oranı yüzde 24 olarak belirlendi

TOKİ aylık taksitleri, yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlendi. ...

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım
  • 08.07.2024 17:29

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Tekn ...

TOKİ'den deprem bölgesi ihalelerindeki iddialara yönelik açıklama
  • 05.07.2024 09:48

TOKİ'den deprem bölgesi ihalelerindeki iddialara yönelik açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem bölgesinde gerçekleştirilen ihalel ...

Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi
  • 05.07.2024 09:26

Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde 2020 ve 2021 yıllarında meydana gelen orman yangınları ...

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama
  • 28.05.2024 09:54

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...