maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan, Simav’daki TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı!

Recep Tayyip Erdoğan, Simav’daki TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan, Simav’daki depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni ve yeni yapılan binaların açılış törenine katıldı

 

Başbakan Erdoğan, Simav'daki depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni ve yeni yapılan binaların açılış törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Simav'da hükümet konağı, eğitim ve belediye tesislerinin açılışı ile TOKİ konutlarının anahtar teslimi için düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, Simav'daki açılışını yaptıkları 136 milyon yatırım tutarlı 15 kalem hizmet ile Kütahya'da açılışını yaptıkları Zafer Havalimanı'nın da aralarında bulunduğu 292 milyon yatırım tutarlı 19 tesisin hayırlı olması diledi.

Zafer Havalimanı'nın sadece Kütahya değil, bölgedeki tüm kentlere hizmet verecek, özel sektör tarafından inşa edilen ve işletilecek modern bir havalimanı olduğunu belirten Erdoğan, yapımında emeği geçenleri kutladı. Geçen yıl Simav'da yaşanan depremin ardından tüm imkanlarla yaraları sarmak için Simav'a koştuklarını, çok hızlı şekilde arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Erdoğan, "Hamdolsun ölüm olmadı ama dedik ki 'Biz Simav'ı en geç 6 ayda Allah'ın izniyle yeniden imar ederiz'. Belki birileri bize inanmadı ama biz sözümüzde durduk ve 6 ayda Simav'ın çehresi değişmeye başladı" diye konuştu.

Aradan geçen 1,5 yıllık sürede Simav'a deprem öncesinden daha sağlam, modern bir hüviyet sağlamak için çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bugün bu yatırımlardan bazılarını resmi olarak hizmete açtıklarını dile getirdi. TOKİ'nin inşa ettiği 928 konut ile sosyal donatının açılışını yaptıklarını söyleyen Erdoğan, içinde oturacaklara rahat, huzurlu, sağlıklı bir hayat temenni etti.

Erdoğan, Simav'a eğitimde hizmet verecek 10 ayrı eğitim kurumunu kazandırdıklarını vurgulayarak daha önce bu kurumların olmadığını bildirdi. Açılacak tesisler içerisinde Simav'ın yeni hükümet konağının da bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: “Selçuklu mimarisiyle tam Simav'a yakışan bir hükümet konağı. Hayırlı olsun. Şimdi ben hükümet konağını gördüğüm zaman, tarihimizi, geçmişimizi görüyor ve gururla geleceğe bakıyorum. Selçuklu'yu görüyorum, Osmanlı'yı görüyorum ve bunu Cumhuriyetle birleştiriyoruz ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz”

Toplu açılış törenine Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Su ve Orman İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavucu, Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep Tayyip Erdoğan, Simav’daki TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı!
  • 26.11.2012 11:38

Recep Tayyip Erdoğan, Simav’daki TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan, Simav’daki depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının ana ...