maritbet girişmaritbet
Samsun Büyükşehir Belediyesi selzedelere 150 daire verecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi selzedelere 150 daire verecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da meydana gelen sel felaketinden Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlan ve Yılanlıdere mevkiinin etkilendiğini hatırlattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da meydana gelen sel felaketinden Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları ve Yılanlıdere mevkiinin etkilendiğini hatırlattı.

Selin etkilerini son 4 gündür ortadan kaldırdıklarını açıklayan Yılmaz, haftasonu da dahil yapılan çalışmalarla, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 200'e yakın makinenin tüm çamuru çektiğini ifade etti. Selden etkilenen Gülsan Sanayi Sitesi'nde hafta sonu temizlik çalışması yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Bodrum katlarındaki çamuru tenekelerle ve kürekle çıkartıyoruz. Çamur toplama işinde çalışan kişi sayısı 75 civarında.

Toplam 350 kişilik personelle selin etkilediği alanda karınca gibi çalışıyoruz" diye konuştu.

Samsun Valiliği başkanlığındaki kriz masasının da çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak, mağdur vatandaşların modem ve sosyal konutlara taşınması talimatı verdiğini söyledi. Evleri zarar gören 100 civarında vatandaşı bir yere taşımaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Elimizde daha önce TOKİ kentsel dönüşümleri kapsamında yapılmış, Büyükşehir Belediyesi'nde mülkiyeti olan 150'ye yakın daire var. Hiçbir kira almadan 6-7 ay, belki de 8 aylık bir sürede evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşlarımızı bu evlere taşıyabileceğiz. Eşyaları hayırseverler ve belediyelerimizin elindeki imkanlarla temin edeceğiz. Buzdolabından yatağına, çamaşır makinesine kadar temin edeceğiz. Bu insanlarımızı yeni evlere taşıyacağız.

Bunun için hiç beklemeyeceğiz, yani bu hafta içinde bile belli bir oranda insanı buraya taşıyacağız. Zaten 13-14 aileyi taşıdık. Bunu hızla devam ettireceğiz. Tereddüt ediyorlar, 'Acaba oralara gidersek, burada gördüğümüz zararı devlet bize ödemez mi' gibi endişe ediyorlar. Ağır hasarlı olanları tespit edip onlara, 'Hayır, hiç endişe etmeyin, bir an önce oraya taşının, konut yapımını da başlatacağız. Sizin eşya ihtiyaçlarınızı da karşılayacağız' diye güvence vererek onları taşıyacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi selzedelere 150 daire verecek!
  • 10.07.2012 16:25

Samsun Büyükşehir Belediyesi selzedelere 150 daire verecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da meydana gelen se ...