maritbet girişmaritbet
Suriyeliler’in Konteyner City’si hayat normalleşiyor!

Suriyeliler’in Konteyner City’si hayat normalleşiyor!

Suriyeliler’in misafir edildiği Kilis'teki konteyner kent adeta bir mini şehre dönmüş durumda. Hac Konaklama Tesislerinde TOKİ tarafından altyapısı tamamlanan 12 bin kişi kapasiteli 2 bin 100 konteyner kuruldu

 

Suriyeliler'in misafir edildiği Kilis'teki konteyner kent adeta bir mini şehre dönmüş durumda. Hac Konaklama Tesislerinde TOKİ tarafından altyapısı tamamlanan 12 bin kişi kapasiteli 2 bin 100 konteyner kuruldu. Şu anda 9 bin 633 Suriyeli barınıyor. 
 
Konteyner kentte yiyecek, içecek ve temizlik malzemesi ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanıyor. Kentte bir ilköğretim okulu, lise, anaokul, kreş de var. Anaokulunda eğitim başladı. İlköğretim ve lisede start bugün. Ayrıca 5 büyük sosyal tesis açıldı. Halı dokuma kursu da veriliyor. Kızılay 3 öğün yemek sunarken, Suriyelilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için de 3 market açıldı. Suriyelilere yakın zamanda rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak için parmak izine dayalı kimlik kartları dağıtılacak. Belirli bir meblağ yüklenecek kartlarla alışveriş yapacak Suriyeliler, kendi yemeklerini yapabilecek. 
 
Akşam

Yorum Yaz