maritbet girişmaritbet
Tanzanya konutta hangi ilimizi örnek aldı?

Tanzanya konutta hangi ilimizi örnek aldı?

Tanzanya Ulusal Konut Şirketi yöneticileri, Türkiye’ye gelerek TOKİ’nin çalışmalarını inceledi

Türkiye'deki Toplu Konut İdaresi'nin çalışmalarını incelemek için Bursa'ya gelen Tanzanya Ulusal Konut Şirketi yöneticileri, ulaşım ve kentsel dönüşüm yatırımlarında Bursa'yı kendilerine model olarak seçti.
Başkan Recep Altepe, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar her alanda Tanzanya ile proje ortaklığı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Tanzanya Ulusal Konut Şirketi Genel Müdürü Nehemiah Kyando Mchechu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin uygulamalarını kendilerine örnek olarak seçtiklerini belirten Mchechu, yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi. İstanbul ve Ankara'da da temaslarda bulunduklarını kaydeden Mchechu, "Ancak oralardaki yatırımların büyük bir bölümü merkezi idare tarafından yapılıyor. Kentsel dönüşüm ise en iyi Bursa'da göz önüne çıkıyor. Ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere çeşitli alanlarda Bursa'nın desteğini almak istiyoruz. Bunun yanında Tanzanya, doğalgaz, petrol ve elmas yatakları bakımından zengin. Tarım alanlarımız organik tarıma elverişli. Bursalı yatırımcıları da ülkemize bekliyoruz" diye konuştu.
Sosyalist rejim dolayısıyla arazilerin tamamının devlete ait olması sayesinde toplu konut ve dönüşüm projelerinin Tanzanya'da hayata geçirilmesinin Türkiye'ye göre çok daha kolay olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Tanzanya ile proje ortaklığı şeklinde çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz