maritbet girişmaritbet
Tapu belgesi olmayanlara konut

Tapu belgesi olmayanlara konut

TOKİ tarafından belirlenecek bedeller üzerinden 5 yıl vadeli olarak üretilecek konutlara isteyen sahip olabiliyor

Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı gerçekleştirilen, "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ndeki" çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Proje, Başkent'in doğu bölgesinde Samsun Yolu boyunca 950 hektarlık bir alanda hayata geçiriliyor. Sağlıksız yapılaşan bu bölge, Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehircilik anlayışına uygun olarak yeniden ıslah edilirken, proje içinde yer alan yaklaşık 15 bin gecekondu yıkılarak yerine sağlıklı, çağdaş, modern binalarla, sosyal donatı ve rekreasyon alanlarının inşasını gerçekleştiriliyor.

İlk etapta 1379 ev

Yeni Mamak Kentsel Gelişim Projesi inşa çalışmaları hakkında bilgi veren Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, proje kapsamında kaçak durumunda 3 bin 750 adet gecekondu bulunduğunu belirterek, "Bu vatandaşların ev sahibi olması için Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) yapılan protokolle Mamak Kusunlar Mevkii'nde, ilk etapta verilmek üzere toplam 1379 adet konutun yapımı gerçekleştiriliyor" dedi.

İsteyen sahip olabilecek

TOKİ tarafından belirlenecek bedeller üzerinden 5 yıl vadeli olarak üretilecek konutlara isteyen vatandaşların sahip olacağını ifade eden Özbayrak, bu konutlardan almak isteyen gecekondu sahiplerinden şimdilik 600'ünün başvuruda bulunarak konut sözleşmelerini imzaladığını söyledi.
Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gerişim Projesi'nde hak sahibi olan vatandaşlar için üretilen konutlardan 232 adedinin teslim edildiğini belirten Özbayrak, "1. Etap'ta kat karşılığı için sözleşme imzalayan hak sahipleri için 2009 yılında yapımına başlanan 100 metrekare büyüklüğündeki 232 konutun inşaatı tamamlandı. Bu konutların haziranın başında kura çekimleri gerçekleştirerek vatandaşlara teslim ettik" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz