TOKİ Başkanı Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'ni gezdi
TOKİ Başkanı Ergün Turan; "TOKİ olarak hedefimiz, bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştirmek" dedi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi'ne ilişkin, "TOKİ olarak hedefimiz, bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştirmek." dedi.
Turan, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Trabzon'da, Akyazı Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Turan, burada yaptığı açıklamada, kompleksin Türkiye'nin yüz akı bir tesis olduğunu ifade ederek, "Avrupa'da sıralamaya girecek bir tesistir. Stadımızdaki çalışmalarda son 5 aydır bir hızlanma söz konusu. Buradaki çelik imalatı çok teknik bir konu. Gerçekten Türkiye'de ilk defa uygulanan bir çelik konstrüksiyon var." ifadelerini kullandı.
Çelik konstrüksiyon çalışmalarında detayların çok önemli olduğunu vurgulayan Turan, şöyle devam etti: "Şu anda çelik konusunda yüzde 75-80 düzeyindeyiz. Stat dışında 7 tane ayrı saha, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp eğitim merkezi binalarının inşaatları da var. Onları da gezdik ve bitmek üzereler. TOKİ olarak hedefimiz, bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştirmek. Çalışan sayısını bayram sonrasında iki katına çıkaracağız. Şu anda yaklaşık 400 kişi çalışıyor ve bunu 750 kişiye çıkartacağız."
Turan, saha zemini ve koltuklarla ilgili son sistemlerin kullanılacağına işaret ederek, "Sahada son sistem hibrit çim kullanılacak. Onunla ilgili ikinci bir ihale günü aldık. Koltukları da son sistem şekilde yapacağız. Allah izin verirse onların da önümüzdeki ay ihalesini yapmış olacağız. Bütün bunları Trabzonspor'un ilk yapacağı maça inşallah yetiştirmiş olacağız." diye konuştu.
"Sadece bir stat yapmıyoruz"
Akyazı Spor Kompleksi'nin inşaat çalışmalarının büyük bir dikkat ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Turan, sözlerini şöyle tamamladı: "Stadın Trabzon için ne ifade ettiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın birebir takip ettiği bir stat burası. Bakanlarımız da aynı şekilde birebir takip ediyor. Aslında bir ekiple birlikte 15-20 günde birçok alanı toplayabiliriz ama bunlar birbirine bağlı ekipler olduğu için dikkatli bitirilmesi gerekiyor. Teknik bir iş yapıyoruz ve hepsini bir anda aceleye getirmiyoruz. Burası Türkiye mühendislik hayatı açısından da çok önemli bir eserdir. Sadece bir stat yapmıyoruz, mühendislik açısından da çok güzel bir eser inşa ediyoruz. Ekibimizin motivasyonu da budur."
Yorum Yaz