maritbet girişmaritbet
TOKİ Bursa’da üç camiyi kamulaştırdı!

TOKİ Bursa’da üç camiyi kamulaştırdı!

Bursa'da özel mülkiyette olan 3 cami, Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi tarafından kamulaştırıldı.

Bursa'da özel mülkiyette olan 3 cami, Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kamulaştırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 70 yılı aşkın süredir özel mülkiyette olan, yerel gazetelerde "satılık mescit" olarak 500 bin liraya satış ilanı bulunduğu belirtilen 400 metrekarelik alana sahip Tavukçu Mescidi, Vali Şahabettin Harput'un talimatıyla 303 bin liraya kamulaştırıldı. Doğanbey Mahallesindeki Kırayoğlu Ailesi'ne ait Kefensüzen Camisi TOKİ tarafından 3 daire karşılığında, Mizanoğlu Mescidi ise 2 daire karşılığında kamulaştırıldı.

Halen ayakta olan Kefensüzen Camisi'nin basit bir tamirattan sonra 2 ayda ibadete açılması beklenirken, kerpiçten ev şeklinde olan Mizanoğlu Mescidinin ise kıble tarafındaki duvarın çökmesi sebebiyle köklü bir restorasyona girmesi gerektiği belirtildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel San, Vakıflar Haftası dolayısıyla ziyaret ettiği Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'ya, Tavukçu Mescidi'nin tapusunu Vali Şahabettin Harput'a ulaştırılmak üzere teslim etti.

Bursa Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Bursa’da üç camiyi kamulaştırdı!
  • 08.05.2012 12:05

TOKİ Bursa’da üç camiyi kamulaştırdı!

Bursa'da özel mülkiyette olan 3 cami, Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ve Toplu Ko ...