maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Diyarbakır’daki hastane inşaatı ile ilgili açıklama geldi!

TOKİ’den Diyarbakır’daki hastane inşaatı ile ilgili açıklama geldi!

TOKİ tarafından bazı basın yayın organlarında Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili iddialar hakkında açıklama yapıldı

 

TOKİ tarafından bazı basın yayın organlarında Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili iddialar hakkında açıklama yapıldı.

TOKİ tarafından 20 Ocak 2006'da ihalesi yapılan “Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma  Hastanesi ile Kafeterya ve Camii İnşaatı” projesi 2008 yılında tamamlandı. 1 Haziran 2009'da ise geçici kabulü onaylanarak Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

12 Mart 2010'da ise Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından binanın asansörleri incelenerek kullanıma uygun bulundu. Ardından Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Asansör İşletme Ruhsatları verildi.

Üç yıldır kullanılan hastane hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar hakkında TOKİ'den açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “İşletme ve bakımı  Diyarbakır 400 Yataklı Hastane Yönetimi tarafından yapılan asansörlerde yapım hatasından kaynaklanan bir sorun bulunmayıp, bakım eksikliğinden dolayı asansörlerde  oluşan ve oluşabilecek arızalardan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca hastane sınırı içinde kalan ana yağmursuyu hattına bağlanan yağmursuyu parsel bacasında aşırı yağışla beraber çevreden gelen atıklar nedeniyle meydana gelen tıkanıklık ile hastane bodrum katındaki süzgeçlerde geri tepme oluşmuş ve bodrum kata su girmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DİSKİ) müdahalesiyle tıkalı baca çalışır hale getirilerek sorun çözülmüştür. Konunun bu bilgiler çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi temennisiyle, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den Diyarbakır’daki hastane inşaatı ile ilgili açıklama geldi!
  • 07.02.2013 15:49

TOKİ’den Diyarbakır’daki hastane inşaatı ile ilgili açıklama geldi!

TOKİ tarafından bazı basın yayın organlarında Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve A ...