maritbet girişmaritbet
Toki'den ucuz konut müjdesi!

Toki'den ucuz konut müjdesi!

Erdoğan'ın Meclis'te açıkladığı hükümet programında yoksul çiftlere verdiği söz damgasını vurdu!

Erdoğan'ın Meclis'te açıkladığı hükümet programında yeni evlenecek yoksul çiftlere 20 yıl geri ödemeli, dayalı döşeli konut ve 100 bin yoksul aileye konut sözü de yer aldı. 2-B arazileriyle kıdem tazminatı fonu programda Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 4 yıllık hükümet programında tartışılan kıdem tazminatı fonu ve 2-B arazilerine yeni düzenlemeyle emekliye kademeli intibak ve aileye özel destek de yer aldı .

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ustalık Dönemi" olarak adlandırdığı 61.Hükümet'in icraatlarına ekonomi damgasını vuracak. Hükümet yoksul ailelere artık daha sistemli yardım ulaştırmak için Aile Sosyal Destek Programı'nı (ASDEP) uygulamaya koyacak. Kazanılmış haklar korunarak kıdem tazminatı fonu getirilirken, emeklilere de kademeli intibak gerçekleştirilecek. Programda, seçim kampanyaları sırasında muhalefetin sık sık dile getirdiği emeklilerin intibak sorunu ile aile sigortasına alternatif olarak geliştirilen ASDEP'e de geniş yer verildi.
Sosyal yardımlarda ASDEP modeli çerçevesinde hane odaklı bir sisteme geçilecek. Aile Sosyal Destek Uzmanları, haneye ve kişiye özel hizmet sunulmasını sağlayacak. Bu sayede her ailenin ihtiyaç durumuna göre farklı sosyal destek programları uygulanacak.Dalgalı kura devam, borçta TL'ye teşvik Hükümetin hedefleri şöyle:

KIDEM TAZMİNATI FONU: Kıdem tazminatı sorunu kazanılmış hakları koruyan ve bütün işçilerin kıdem tazminatlarını garanti altına alan bir fon teşkil etmek suretiyle, sosyal taraflarla istişare içinde çözülecek.

İNTİBAK SÖZÜ: Emekliler için adil bir intibak sistemi kademeli olarak hayata geçirilecek.

YENİ EVLİLERE ÇEYİZİYLE KONUT: Yeni evlenecek yoksul çiftlerin 20 yıl geri ödemeli çeyizi içinde, konut edinmeleri sağlanacak.

KADINA STÜDYO EV: Çocuklarıyla birlikte yalnız yaşayan annelere, barınma öncelikli Stüdyo Evler ile birlikte her türlü sosyal destek temin edilecek.

YOKSULLARA 100 BİN EV: Yoksul ailelere teslim edilmek üzere ilk aşamada 50 bin, ikinci aşamada da 50 bin olmak üzere toplam 100 bin konut yapılacak. Konutlar ayda 100 lira taksitle verilecek.

2-B ARAZİLERİ: Orman vasfını kaybetmiş, ihmalle yıllardır fiili kullanıma açılmış ve kazanılması mümkün olmayan alanlar kamu yararı ve kişisel fayda dengesi içinde tekrar düzenlenecek.

KAYITDIŞI VE VERGİ: Kayıt dışılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edilecek. Gelir vergisi başta olmak üzere vergi kanunlarının gözden geçirilmesi çalışmaları bitecek.

TEK HANELİ FAİZ VE ENFLASYON: Tek haneli rakamlara inmiş olan enflasyon ve faiz oranları kalıcı hale getirilecek ve enflasyon oynaklığı yakından izlenecek.

DALGALI KURA DEVAM: Dalgalı döviz kuru rejimi uygulaması sürdürülecek.

BES'E VERGİ TEŞVİKİ: Bireysel Emeklilik Sistemi'nde biriken fonların büyümesi için vergi de dahil olmak üzere her türlü tedbir alınacak.

CARİ AÇIĞA YAPISAL ÖNLEM: Hızlı büyüme dönemlerinde yaşanan yüksek cari açığın altında bazı yapısal nedenler var. Cari açığı daha düşük seviyelere indirmek ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının payı artırılacak, nükleer santrallar kullanılmasına yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilecek.

200 MİLYAR DOLAR İHRACAT: 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz doğrultusunda 2015'te 200 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılacak.
Yerli otomobil için harekete geçilecek Dünya piyasasında yer bulabilecek Türk malı otomobillerin üretilebilmesi için gereken destek ve teşvik mekanizması harekete geçirilecek. Türkiye'nin çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok amaçlı hava araçları desteklenecek.

BORÇLANMAYA DİKKAT: Özel sektörümüzün ve hane halkımızın borçlanmalarında daha makul miktarları, daha uzun vadeyi ve TL'yi tercih etmeleri teşvik edilecek.

400 BİN İŞSİZE EĞİTİM: 2013 yılından itibaren her yıl 400 bin işsizimizi aktif işgücü programlarından yararlandıracağız.İŞKUR'a kayıtlı her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak. Bu amaçla 4 bin danışman alınacak.

MEMURA TOPLU SÖZLEŞME: Kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme hakkının kullanılabilmesi için yasal düzenleme yapılacak.

ÇALIŞAN KADINA KREŞ TEŞVİKİ: Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak amacıyla çocuk bakımevleri ve kreş hizmetleri için teşvik uygulamaları hayata geçirilecek.

MUCİT ZEKİ ÇOCUKLAR: Yeni buluşlarla çığır açacak, üstün yetenekli çocukların tespitine ve eğitimine önem verilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz