maritbet girişmaritbet
TOKİ Kocaeli Arızlı’da 396 konutun kurası çekildi!

TOKİ Kocaeli Arızlı’da 396 konutun kurası çekildi!

TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde Arızlı bölgesinde dar gelirli aileler için Arızlı Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen 396 konut için dün Mevlana Kültür Merkezi'nde kura çekildi

Kocaeli 4'üncü Noteri İhsan Adanur'un huzurunda gerçekleştirilen çekiliş, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 12 ilçede belirlenen 590 kişi arasında gerçekleştirildi. Konut sahibi olanlar sevinç gözyaşı döktü. İlk kura çekimini vali yardımcısı Mustafa Ünlüsoy yaptı. Maddi durumu kötü olan kişilerin heyecanla takip ettiği kura çekiminde ismi okunan Arzu Sağlam, mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. 

1+1 ve 2+1 daireler 

Kura çekilişine; Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Sosyal Yardımlaşma Vakfı İl Müdürü İsmet Çalışkan, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güner, Yardımlar Dairesi Başkanlığından Derya Topçu Bektaş ve TOKİ'den kura sorumlusu uzman Özgür Murat Demir katıldı. TOKİ'nin bölgede yaptırdığı konutlar 1 + 1 ve 2 +1 şeklinde toplam 396 konuttan oluşuyor. 

100 liradan başlayan 

Ödemeleri aylık 100 lira olan konutlar satışa çıktığında bin 428 kişi başvurmuştu. Vakıf tarafından ilçelerde yaşayan ve vakıftan destek alan kişiler arasından seçilen 590 kişi arasında kura çekilişi gerçekleştirildi. Evlerin 40'nın engelli vatandaşlara verileceğini söyleyen TOKİ görevlisi Özgür Murat Demir, Kura listesinin yarından itibaren askıya çıkarılacağını ve vakıftan alınabileceğini ifade etti. 

270 ayda geri ödenecek 

Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güner, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal devlet anlayışının gereğini yapıyor. Türkiye'de sosyal yardımlar, toplamda 973 tane olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından yürütülüyor. Konutlar 270 ay geri ödemeli ve aylık 100 TL'den başlıyor, 130 TL'ye kadar çıkıyor" şeklinde konuştu. 

2 bin konutluk 

Bu projeyle birlikte 396 kişinin konut sahibi olduğunu dile getiren Ünlüsoy, "Bu sayı her 3 kişiden 2'sinin konut sahibi olacağı anlamına geliyor. Geriye kalanlar üzülmesin. 2 bine yakın yeni konut projesi çalışmamız var, bunlar için yer arayışındayız" dedi. Arızlı bölgesinde yapılan konutların yüzde 90'ını tamamlandı ve en kısa zamanda teslim edilecek" dedi. Konuşmaların ardından ilk olarak 1 + 1 daireler ardından ise 2 +1 dairelerin kura çekimleri yapıldı. 

Bizim Kocaeli

Yorum Yaz