TOKİ Niğde'ye otel konforunda hastane yapıyor!
TOKİ tarafından Niğde'ye 300 yataklı hastane inşa ediliyor. İl Sağlık Müdürü Erdoğan, “Tek ve iki kişilik odalardan oluşacak hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak” dedi
TOKİ tarafından Niğde'ye 300 yataklı hastane inşa ediliyor. İl Sağlık Müdürü Erdoğan, “Tek ve iki kişilik odalardan oluşacak hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak” dedi
Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Niğde ye 42 milyon lira harcanarak 300 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Niğde İl Sağlık Müdürü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Rıza Erdoğan, TOKİ tarafından 45 bin metrekarelik alan üzerine 3 blok halinde 42 milyon lira harcanarak hastane yapıldığını söyledi.
Erdoğan, hastanenin yüzde 91'inin tamamlandığını ve ekim ayında hizmete gireceğini belirtti. Temmuz'da Sağlık Bakanlığı tarafından geçici kabulün yapılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
EKİM AYINDA AÇILIYOR
"Tek ve iki kişilik odalardan oluşacak hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak. 300 yataklı hastanemizde 40 yataklı yoğun bakım ünitesi olacak. 3 bloktan 2'si poliklinik, diğeri ise servis katı olacak. Hastanemizin yüzde 91'i tamamlanmış durumda. Geçici kabulden sonra birkaç aylık prosedür var, o süreç akabinde ekim ayında hastaneyi yeni binaya taşıyacağız."
Mevcut hastane binasının 1970'li, yıllarda yapıldığını, oda büyüklüğünün, koridorlar, laboratuvar ve ameliyathanenin Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliklerde ön görülen kriterlere uymadığını belirten Erdoğan, yeni hastane binasında çok daha sağlıklı hizmet vereceklerini vurguladı. Kaliteli sağlık hizmeti sunabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Mevcut hastanede 5 ameliyat masamız var, yeni hastanede bu sayı 9'a çıkacak. Ayrıca kurşun kaplı radyasyon geçişini önleyici 2 ameliyathanemiz olacak. Daha gelişmiş tomografi ve sintigrafi cihazlarının da temin edilmesiyle civar illere yapılan sevk oranlarını da azaltmış olacağız. Poliklinik katına ulaşmak isteyen hasta, hasta yakınları ve personel, yürüyen bandı kullanılabilecek. Pinomatik (havalı) sistemle hastanın bulunduğu kattaki servisten alınan kan örnekleri zeminde bulunan laboratuvara gönderilerek hızlı bir şekilde işleme girmesi sağlanacak. Hastaların bekleme sürelerini en aza indireceğiz."
Dokuz Sütun
Yorum Yaz