maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin 35 bin liralık konutlarına başvurular yarın başlıyor

TOKİ’nin 35 bin liralık konutlarına başvurular yarın başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın, Ankara Mamak’ta dar gelirli vatandaşlar için inşa edip, 35 bin liradan satışa çıkardığı 448 konuta başvurular yarın (24 Ekim 3013) başlıyor. 180 ay vadede 172 liradan başlayan taksitlerle, satışa sunulan oturuma hazır konutlara başvurular, 24 Ekim – 8 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacak

TOKİ, Ankara Mamak'ta inşa ettiği ve“kura” yoluyla hak sahiplerini belirleyeceği 448 konutu4 bin lira peşinat, 180 ay vadeyle satacak. “Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi” kapsamında inşa edilen CY tipi bir oda bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin lira ile 47 bin 500 lira arasında değişiyor. 

47,65 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitleri de 172 liradan başlıyor. 15 Kasım 2013'te gerçekleştirilecek kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek 448 konutluk projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 24 Ekim - 8 Kasım 2013 tarihleri arasında Ziraat Bankası HamamönüŞubesi'ne başvurmaları gerekiyor. 

TOKİ'nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler başvuru bedeli olarakTOKİ hesabına bin lira yatırdıktan sonra kura çekilişine katılabilecekler. Kurada ismi çıkan hak sahipleri için yatırdıkları bu başvuru bedeli peşinatlarına sayılacak. Hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli iade edilecek. 

Konutlar oturuma hazır

Oturuma hazır durumda bulunan konutların hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin ardından Aralık ayında teslim edilmesi planlandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri 2-18 Aralık 2013 tarihleri arasında sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alabilecekler. Konutlar için taksit ödemesi de Ocak 2014'te başlayacak. 

TOKİ'den daha önce konut almama şartı

Alt gelir grubundaki 448 konut için başvuruda bulunmak isteyenlerinTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor.Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin iseen az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması şart. Aylık hane gelirinin en fazla net 2 bin 600 lira olması da aranan başvuru şartları arasında. Daha önce TOKİ'den konut satın almamış vekonut kredisi kullanmamış olmak da başvuru şartlarından bir diğeri. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan muaf.Başvuruda bulunmak isteyenlerin kendisine eşine ve/veya velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı, bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan da muaf tutuluyor. Başvuru sahiplerinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekirken eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!
  • 22.04.2025 17:00

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi 2025 yılında detaylar belli oldu. Son dakika ...

Bakan Kurum: “TOKİ ile Malatya Kale’de kale gibi konutlar yaptık”
  • 17.04.2025 11:56

Bakan Kurum: “TOKİ ile Malatya Kale’de kale gibi konutlar yaptık”

TOKİ’nin 2020 Elazığ depreminin ardından Malatya’nın Kale ilçesine yaptığı konut ...

Bakan Kurum, KKTC projelerinin müjdesini verdi
  • 11.04.2025 15:44

Bakan Kurum, KKTC projelerinin müjdesini verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ desteğinde yapıl ...

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.03.2025 14:44

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, farklı niteliklere sahip 44 ilde bulunan 552 arsa için ihaleye çıkıyor. Ar ...

Seydişehir'de sosyal konutların teslimatı başladı
  • 18.03.2025 13:03

Seydişehir'de sosyal konutların teslimatı başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı
  • 06.03.2025 14:27

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı

TOKİ, 33 ilde 454 iş yerini açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Öne Çıkanlar