maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin kampanyasına 5 günde 2 bin 928 başvuru!

TOKİ'nin kampanyasına 5 günde 2 bin 928 başvuru!

TOKİ'nin 21 Ağustos'ta başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasına ilk 5 günde 2 bin 928 başvuru geldi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, tapularını hemen almak isteyen kişilerin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Başvuruları 21 Ağustos'ta başlayan kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını aktaran Turan, şöyle devam etti: "TOKİ'den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlarımıza yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunduk. 100 bin lira borcu olan bir vatandaşımızın 30 Eylül'e kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyeceğini belirttik. Kampanyamız oldukça ilgi gördü ve ilk beş günde 2 bin 928 vatandaşımız 140 milyon 788 lira borçlarını kapatıp tapularını aldı." 

TOKİ'nin 2017 yılı indirim kampanyasına kamu bankalarının destek verdiğini belirten Turan, "29 Eylül'e kadar başvuru sayısının daha da artacağını düşünüyorum. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak." ifadesini kullandı. 

Başkan Turan, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerektiğine dikkati çekti.

Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2015 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi." dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.12.2025 17:18

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, Edirne Keşan Yenimuhacir Mahallesi'nde inşaatını bitirdiği konutları hak s ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu
  • 09.12.2025 17:34

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da incelemelerde ...