maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin SPK için yaptıracağı bina ihalesine 4 teklif geldi

TOKİ’nin SPK için yaptıracağı bina ihalesine 4 teklif geldi

Konut projelerine hız kesmeden devam eden TOKİ, BDDK hizmet binasından sonra SPK için hizmet binası inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Uluslararası Finans Merkezi'nde SPK'ya yaptıracağı hizmet binasının ihalesinde ilk oturumu bugün gerçekleştirdi. İhaleye 3'ü firma, birisi de iş ortaklığı olmak üzere 4 teklif geldi. İlk oturumda YDA İnşaat, Nida İnşaat, Kuruluş İnşaat-Sersim Dayanıklı Tüketim Malzemeleri İş Ortaklığı ve Nuhoğlu İnşaat tekliflerini ihale komisyonuna sundu. TOKİ, SPK Hizmet Binası'nı imzaladığı özel bir protokolle gerçekleştirecek.
 


SPK'nin yeni hizmet binası için bugün gerçekleştirilen ihalenin 1. oturumunda YDA İnşaat 302 milyon 334 bin 288 lira satış toplam geliri vaat etti. Bundan elde edeceği gelirin yüzde 15'lik kısmı olan 45 milyon 350 bin 143 lirayı TOKİ'ye arsa payı olarak önerdi.
 
Arsa üzerinde 300 milyon 115 bin 540 lira öneren Nida İnşaat ise TOKİ'ye elde edeceği gelirin yüzde 3.75 oranını oluşturan 11 milyon 254 bin 332 liralık bir teklif sundu.
 
Şirkete yüzde 5 oranında 5 milyon lira öneren Kuruluş İnşaat-Sersim İş Ortaklığı'nın toplam gelir teklifi 100 milyon lira oldu.
 
Nuhoğlu İnşaat ise Fikirtepe'de proje geliştirdiği alana lokasyon olarak yakınlık arz eden İstanbul Finans Merkezi'ndeki SPK Hizmet Binası için 249 milyon 728 bin 710 liralık bir proje geliştireceğini açıkladı. Bu rakamın yüzde 3'ünü teşkil eden 7 milyon 491 bin 861 lirayı da TOKİ'ye arsa payı olarak teklif etti.
 
Söz konusu ihale 1. oturumunda verilen teklifler, ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra sözlü pazarlık ve verilecek nihai teklif için oturum tarihi önümüazdeki günlerde açıklanacak.

Hüseyin Belibağlı aktardı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin SPK için yaptıracağı bina ihalesine 4 teklif geldi
  • 14.10.2014 17:43

TOKİ’nin SPK için yaptıracağı bina ihalesine 4 teklif geldi

Konut projelerine hız kesmeden devam eden TOKİ, BDDK hizmet binasından sonra SPK ...