maritbet girişmaritbet
TOKİ ve SYGM işbirliğiyle 39 bin 974 konut inşa edilecek!

TOKİ ve SYGM işbirliğiyle 39 bin 974 konut inşa edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yoksul vatandaşların ev sahibi olabilmeleri amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) işbirliğiyle 39 bin 974 konut inşa edecek

 

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, idarenin sosyal konut programındaki hedef kitlesinde, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların bulunduğunu söyledi, idarenin inşa ettiği konutların yüzde 86'lık kısmının sosyal konut uygulamaları, yüzde 14'ünün ise gelir paylaşımı yöntemiyle yapılan kaynak geliştirme projelerine ait olduğunu belirten Karabel, "Sosyal nitelikli konutlarımızın da yaklaşık yüzde 46'sını dar ve orta gelir grubu, yüzde 32'lik kısmı ise alt gelir grubu ve yoksullara yönelik projeler oluşturmaktadır" dedi. 
 
2014'TE TESLİM EDİLECEK 
 
TOKİ'nin bu finansman modelini kısa vadeli yatırım giderleriyle uzun vadeli alacakları arasındaki boşluğu kapatmak üzere geliştirdiğini dile getiren Karabel, sosyal nitelikli konut programlarının aynı hızda ve etkinlikte devamı için finans sağlayan bu modelin uygulanmasının da sürdürüleceğini ifade etti. Karabel, SYGM işbirliğiyle TOKİ'nin 2014 yılı sonuna kadar 39 bin 974 konut inşa edeceğini vurguladı. 
 
128 AYRI PROJE YAPILACAK 
 
SYGM işbirliğiyle yoksul konutu uygulamalarını yürüten TOKİ, bu kapsamda 39 bin 974 konutun yapımını sürdürüyor. Bu konutlardan 18 projede 6 bin 870 konut SYGM'ye teslim edildi. Geriye kalan 33 bin 104 konutun ise 2014 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslimi planlanıyor. 
 
100 LİRAYA TAKSİTLE KONUT
 
TOKİ'nin yoksul gruba yönelik 45-55 metrekare konutları peşinatsız, 20 yıl vadeli, 100 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuyor. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metrekare konutlar 6 bin lira peşin ve konut teslimiyle başlayan yaklaşık 300 lira taksitlerle, 15 yıl vadeli olarak satışa çıkarılıyor. 
 
Anadolu Manşet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.12.2025 17:18

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, Edirne Keşan Yenimuhacir Mahallesi'nde inşaatını bitirdiği konutları hak s ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu
  • 09.12.2025 17:34

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da incelemelerde ...