maritbet girişmaritbet
Trabzon Akyazı projesi yine durdu

Trabzon Akyazı projesi yine durdu

Trabzon ve Trabzonspor'un gelecek adına büyük önem verdiği Akyazı projesinde ikinci bir şok daha yaşandı.

Daha önce Mimarlar Odası'nın projeyi mahkemeye taşımasıyla alınan yürütmeyi durdurma kararı ile aylarca yapımı duran Akyazı projesi bu kez protokol krizine takıldı, ilk etapta 600 bin metrekarelik alanın dolgusu için yapılan daha sonra dolgu alanının 800 bin metrekareye çıkartılmasıyla hazırlanan ek protokolün TOKİ tarafından imzalanmaması üzerine Akyazı'da çalışmalar durduruldu.

Dün itibariyle iş makineleri 'stop' ederken, Akyazı projesinin ek protokolünün TOKİ tarafından imzalanmasına kadar çalışmalara ara verildiği belirtildi. TOKİ'nin ek protokol ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yoğun çalışmalarına rağmen imzayı halen daha atmaması konusu Başbakana taşınmasını getirdi.

TOKİ'nin ek protokolü 1-2 ay imzalamamasının ve bürokratik işlemlerin yeniden Akyazı projenin önünde engel olması durumunda Ağustos sonunda bitirilmesi planlanan dolgunun 2012'nin sonuna kadar uzaması ve bu da stat projesi ile ilgili ihalenin de gecikmesi anlamına geldiği ifade edildi. Başbakan'ı yaklaşımı merak ediliyor.

Güne Bakış

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Akyazı projesi yine durdu
  • 25.04.2012 13:00

Trabzon Akyazı projesi yine durdu

Trabzon ve Trabzonspor'un gelecek adına büyük önem verdiği Akyazı projesinde iki ...