maritbet girişmaritbet
183 yaşındaki Beyazıt Kulesi gençleşti

183 yaşındaki Beyazıt Kulesi gençleşti

Restore edilerek eski ihtişamına kavuşan 183 yıllık Beyazıt Yangın Kulesi, sevenleriyle yeniden buluşmanın heyecanı içinde.

Yüzlerce yıllık tarihinin gizini, olağanüstü coğrafyasıyla bütünleştiren İstanbul, şiir gibi derin bir kenttir. Her bir sayfasına yoğun aşkları, kahramanlık destanlıklarını, özlemleri, neşe ve kederi nakşeden bir romandır aynı zamanda… Romanın ana kahramanları, Eminönü, Sultanahmet, Beyazıt civarında yaşamıştır uzun yıllar boyunca… Bu yazının kahramanı ise zarif, uzun siluetiyle Beyazıt'tan bütün İstanbul'a göz kırpan Beyazıt Yangın Kulesi.
TOKİ Haber dergisinde her ay bir tarihi eserimizi tanıtmaya karar verdiğimizde ilk aklıma gelen yapılardan biri oldu Beyazıt Yangın Kulesi. İstanbul Üniversitesi mezunu olarak, zarafetine ve vakur edasına kapıldığım bu yapı, terk edilmişliğiyle hüzün yayardı içime.
Şimdilerde ise uzun yıllardır uyuduğu uykusundan uyanan bir prenses telaşında Beyazıt Kulesi. Ocak ayında aydınlatma tasarımı tamamlanarak geceleri bütün İstanbul'a ışıltısını yayan yapının restorasyonu hızla devam ediyor. Ve Beyazıt Kulesi, 10 Haziran'da sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sadece Beyazıt Kulesi değil, İstanbul Üniversitesi merkez bina ana kapısı, kapının yanındaki köşkler, Süleymaniye kapısı ve Rektörlük Binası, en geç yılsonunda turizme açılacak. Yıllarca halka kapalı olan bu tarihi yapılar, İstanbullularla, yerli ve yabancı turistlerle buluşacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz