maritbet girişmaritbet
Amanos Dağları'ndaki Kapılı Değirmen Şelale turistleri bekliyor

Amanos Dağları'ndaki Kapılı Değirmen Şelale turistleri bekliyor

Zengin bitki örtüsü ve doğal güzelliklerine rağmen terör yüzünden yıllardır istediği turizm potansiyeline kavuşamayan Amanos Dağları'ndaki Kapılı Değirmenli Şelale, turistleri bekliyor

Amanos Dağları'nın, endemik bitki türü zenginliği, doğal güzellikleri ve havasıyla şimdilerde turizmin gözde merkezlerinde biri olması için çaba gösteriliyor. Çözüm süreciyle birlikte gezilecek, görülecek yerler arasına girmesi için çaba harcanan Amanoslarda, keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik bulunuyor. Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Nazım Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin biyoçeşitlilik merkezi olan Amanos Dağları'nın hep bu yönüyle bilindiğini söyledi. Amanos Dağları'nın, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından dünyada korunması gerekli 100 sıcak noktadan biri seçildiğini vurgulayan Sönmez, biyoçeşitlilik haricinde burada keşfedilmeyi bekleyen birçok turizm değeri bulunduğunu da kaydetti. Dernek öncülüğünde Amanoslara gezi düzenleyerek yeni yerleri keşfetmeye çalıştıklarını anlatan Sönmez, bu kapsamda son olarak Dörtyol ilçesine bağlı Kapılı köyü ve Amanos Dağları sınırlarındaki Kapılı Değirmenli Şelale'yi bulduklarını söyledi.

Şelaleyi, "tam bir doğa harikası" olarak nitelendiren Sönmez, şunları kaydetti: "Bir zamanlar insanların yanından geçmeye dahi korktuğu Amanos Dağları'nda keşfedilmemiş güzellikleri tespit etmeye çalışıyoruz. Gezilerimiz sırasında tespit ettiğimiz yerlerden biri de Kapılı Değirmenli Şelale. Yaşam koşullarının zorluğu nedeniyle yıllar önce boşaltılan Kapılı köyündeki şelale, görenleri kendine çekiyor. Önceden burada yaşayan Kapılı köyü halkının, şelalenin döküldüğü uçuruma yapmış olduğu değirmen, yıllara meydan okurcasına dayanmış, sağlam ayakta durmaktadır. Şelale ve değirmen bütünlük oluşturarak, görsellik sunmakta. Yaklaşık 15-20 metreden dökülen şelale ve değirmenin görüntüsü, doğa severleri bekliyor."

Sönmez, Amanoslardaki zenginlikleri keşfedip turizm envanterine eklemek için çalışmalarının bundan sonra da aralıksız süreceğini belirtti.

AA 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amanos Dağları'ndaki Kapılı Değirmen Şelale turistleri bekliyor
  • 15.03.2014 15:35

Amanos Dağları'ndaki Kapılı Değirmen Şelale turistleri bekliyor

Zengin bitki örtüsü ve doğal güzelliklerine rağmen terör yüzünden yıllardır iste ...