maritbet girişmaritbet
Balıkesir’deki Gönen Kaplıcaları 378 odayla hizmet veriyor!

Balıkesir’deki Gönen Kaplıcaları 378 odayla hizmet veriyor!

Antik çağda Asepsus olarak bilinen ilçede faaliyetlerini sürdüren Gönen Kaplıcaları, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile 70 bin metrekarelik alanda Balıkesir’in kaplıca turizmine katkı sağlıyor

Antik çağda Asepsus olarak bilinen ilçede faaliyetlerini sürdüren Gönen Kaplıcaları, Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile 70 bin metrekarelik alanda Balıkesir'in kaplıca turizmine katkı sağlıyor. 78 derecede çıkan termal suyu, kaplıcalar ortopedik, nörolojik, romatolojik, kadın hastalıkları, kalp damar hastalıkları ve sindirim sistemi bozukluklarında tercih ediliyor.

Bünyesinde Yıldız, Park, Derman, Yeşil ve Güneş adında, 378 oda ve 790 yatak ile beş ayrı otel barındıran Gönen Kaplıcaları İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, termal suyun litresinde iki gramı aşan mineraller bulunduğunu ve bunların bazılarının tuz, sülfat ve biokarbonat olduğunu belirtti. Yakar, “Kaplıca hekimliğinde uzmanlaşmış hekim (Balneolog) ve fizik tedavi mütehassısı denetimindeki bu türlü tedavi olanaklarıyla, başta romatizma hastalıkları olmak üzere, dolaşım sistemi bozuklukları, nevralji, nevrit ve diğer sinir sistemi hastalıları sekelleri ve mide, barsak, karaciğer, safra kesesi, böbrek ve idrar yollarının kronik hastalıklarında, hastalığın türü ve dönemine uygun programlanmaktadır. Nekahetler, ameliyat ve kaza sekelleri için tam bir rehabilitasyon olanağı bulunmaktadır. Bu tedavi olanakları yaşlılık ve yorgunlukta da değerlendirilebilir. Gönen kaplıca suları binlerce seneden beri insanlara sağlık dağıtmış, üstün değerli sulardır. Hastalıkları iyi eden, şifa sağlayan gerçek kaplıca sularıdır” dedi.

Otelde iki olimpik yüzme havuzu yer alıyor

Fizik Tedavi Kliniği'nde bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, bir hidroklimatoloji uzmanı, bir fizyoterapist, bir laborant, dört masör, dört masöz bulunan Gönen Kaplıcaları'nda, ultrason, Galvano-Faradi, tens, mikrodalga, kısadalga diatermi, bel ve boyun traksiyonu, parafin banyosu, baker, infaruj ve ultraviyole tedavileri uygulanabiliyor. Yakar, otel bünyesinde dokuz termomineral havuz, iki olimpik yüzme havuzu, 13'ü jakuzili 130 banyonun bulunduğunu belirtti.

Yakar, “Çim futbol sahası, tenis kortları, yürüyüş parkurları, fitness merkezi gibi sosyal aktivite alanlarımızın yanı sıra, çocuk kulübü, toplantı salonu ve oyun salonumuz da mevcut” derken, toplamda 233 personel istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.

2007 ve 2010 yıllarında yatırımlarda bulunduklarını dile getiren Yakar, “Yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'ye yaklaşan yatırımlarımızla müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için tedavi merkezlerimizi yeniledik” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Balıkesir’deki Gönen Kaplıcaları 378 odayla hizmet veriyor!
  • 10.04.2013 08:37

Balıkesir’deki Gönen Kaplıcaları 378 odayla hizmet veriyor!

Antik çağda Asepsus olarak bilinen ilçede faaliyetlerini sürdüren Gönen Kaplıcal ...