maritbet girişmaritbet
Burdur Ağlasun'da 4 yıldızlı bir otelin inşaatına başlandı!

Burdur Ağlasun'da 4 yıldızlı bir otelin inşaatına başlandı!

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur'un özellikle turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldiğini belirterek, Ağlasun ilçesine 4 yıldızlı bir otel inşaatına başlandığını, yeni yılda daha çok yatırımcıya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini bildirdi

 

Vali Yılmaz, Valilik Toplantı Salonu'nda turizm çalışmaları kapsamında bastırılan kitap, katalog ve tanıtım materyallerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, Sagalassos Antik Kenti'ndeki karşılama merkezi denilen yerin ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını söyledi.''İlimiz özellikle turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldi'' diyen Vali Yılmaz, Ağlasun ilçesine 4 yıldızlı otel inşaatına başlandığını, yeni yılda daha çok yatırımcıya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti. 
     
Yılmaz, sadece kent içinde değil, turizmcilere yönelik tanıtım çalışması da yapacaklarını dile getirerek, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin Burdur'a gelip kenti tanıtmak istediğini ifade etti. Yılmaz, ''Biz de 'gelin sizi misafir edelim' dedik. Uygun tarihte gelecekler. Tabi şu anda konaklama ön plana çıkıyor. Antalya'da her yıl ortalama 50 bin yatağa yakın ilave yatak artışı var. Bizim maalesef konaklama açısından, yatak sıkıntımız var'' dedi. 
    
Afyon ve Denizli'de termal turizmin 12 ay ayakta kaldığını, Burdur'da da sıcak su yataklarının bulunduğuna dikkati çeken Vali Yılmaz, geçen hafta Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını kaydetti. 
     
Yetkililerin bölgeyle ilgili hazırlayacakları raporlar doğrultusunda çalışma yapacaklarına işaret eden Yılmaz, ''Biz de kaplıca açısından diğer illerle aynı bölgedeyiz. Bazı sularımız içiliyor. Sıcak su yataklarımız bulunuyor. Gelen raporlar doğrultusunda yatırımcılara tanıtımlarımızı yapacağız'' diye konuştu. 
     
Toplantı sonunda İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl bastırılan ''Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuarları'', ''Hamit Çine Sazlı Sözlü Anılarım'', ''Osman Akkoç Şiir Kitabı'', ''Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu'', ''Burdur'un Tarihi Kent Dokusu'', ''Unutulmayan Burdurlular 1. Sempozyumu'', ''Burdur İl Rehberi'', ''Tekelinin Dilinden Telinden'', ''Dünden Bugüne Burdur'da Oynayan Çocuk ve Genç Oyunları'', ''Burdur Tanıtım Broşürü'', ''Sagalassos Tanıtım Broşürü'' ve ''Kibyra Tanıtım Broşürü'' hakkında bilgi verildi. 
    
Toplantıya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve diğer yetkililer de katıldı. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Burdur Ağlasun'daki 10 asırlık çınar ağacı ekoturizme hizmet edecek!
  • 28.06.2013 12:00

Burdur Ağlasun'daki 10 asırlık çınar ağacı ekoturizme hizmet edecek!

Ağlasun ilçesindeki yaklaşık bin yıllık olduğu belirtilen çınar ağacı, BAKA proj ...

Burdur Ağlasun'da 4 yıldızlı bir otelin inşaatına başlandı!
  • 04.12.2012 15:25

Burdur Ağlasun'da 4 yıldızlı bir otelin inşaatına başlandı!

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur'un özellikle turizm yatırımcıları açısında ...