maritbet girişmaritbet
Çin’in kardeş şehri Marmaris’e ilgisi artıyor

Çin’in kardeş şehri Marmaris’e ilgisi artıyor

Marmaris ile kardeş şehri Çin'in Jinan kenti arasında ekonomik ve kültürel işbirliği oluşturmak amacıyla ilk adımlar atılmaya başlandı

Çin'in Jinan kenti ile kardeş şehir olan Marmaris'e, son yıllarda Çinlilerin ilgisi artıyor. Marmaris Belediyesi ile Çin'in üçüncü büyük eyaleti olan Shandong'un Jinan kenti arasında 3 yıl önce kardeş şehir anlaşması yapılmasının ardından Çinli yöneticiler, Marmaris'i sık sık ziyaret ederek kültür ve turizm alanlarında işbirliği yapmak için girişimlerde bulunuyor. İlçeyi son olarak Jinan'ın gençlik delegasyonu ziyaret etti. Aralarında Jinan Gençlik Federasyonu Başkanı Zhao Yi, Gençlik ve Çocuk Sarayı Müdürü Fu Xianwei ve Jinan Televizyonu temsilcisi Xu Juan'ın da bulunduğu heyet, Marmaris'e geldi. Marmaris Belediyesinde Başkan Vekili Zehra Yüzak ile bir araya gelen Çinli heyet, iki ülkenin gençleri arasında bağ kurulmasını amaçladıklarını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara, 19 Mayıs'ı ise gençlere armağan ettiğine işaret eden Yüzak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Jinan'dan gelecek çocuk ve gençleri ilçelerinde ağırlamak istediklerini söyledi. Jinan'da çok sayıda genç girişimci olduğunu ifade eden Yi ise "Onlardan bir heyet oluşturarak Marmaris'teki genç iş adamı ve iş kadınları ile görüştürerek karşılıklı işbirliğini sağlamak istiyoruz. Gerek turizm gerekse farklı iş kollarından temsilcileri buluşturarak iki ülke arasında yakınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ziyarette Yüzak, Çinlilere çam balı ve tanıtım materyalleri hediye etti. Yi ise Marmaris'te sanatın daha ileriye gitmesi için iyi dileklerin yazılı olduğu bir el sanatı verdi. 

Jinanlı girişimcilerin, Marmaris Genç İşadamları Derneği üyeleriyle buluşacağı, bu sayede iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla ilk adımların atılacağı belirtildi. 

AA

Yorum Yaz