maritbet girişmaritbet
Çorum ve çevresinde turist güzergahı oluşturulacak

Çorum ve çevresinde turist güzergahı oluşturulacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum'da incelemelerde bulundu ve yeni turizm stratejileri ile ilgili bilgiler verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yabancı ziyaretçi için turist rotası oluşturacaklarını belirterek, "Yani hem buradan önceki şehirler ve buradan sonraki, Çorum'dan sonra devam edecek şehirlerle birleştirip Çorum'u beşli turizm rotası, kültür turlarının cazibe noktası halinde getirmek için gerekli adımları hızlı şekilde atmaya karar verdik." dedi.

Ersoy, Çorum Valisi Zülkif Dağlı'yı ziyaret ederek, kentteki turizme yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çorum'un turizm açısından marka yerlere, arkeolojik noktalara sahip olduğunu belirten Ersoy, "Alacahöyük, Boğazkale, Yazılıkaya, Şapinuva, Kalehisar, Eskiyapar olsun, bu noktalar Bakanlığımız tarafından Geleceğe Miras Projesi kapsamına alındılar zaten. Hocalarıyla yerinde incelemelerini de yaparak özellikle yabancı turisti, Asyalı turisti hedefliyoruz. Yabancı turist için nasıl daha cazip hale getirebiliriz, mümkünse burada konaklama gerektirecek noktaları nasıl oluştururuz, bununla ilgili ön çalışma yapma fırsatı bulduk." diye konuştu.

Çorum'un da içinde bulunduğu turist güzergahı oluşturacaklarını anlatan Ersoy, "Hem Turizm Geliştirme Ajansımız, hem Bakanlığımızın Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğüyle yabancı ziyaretçi için turist rotası oluşturacağız. Yani hem buradan önceki şehirler ve buradan sonraki, Çorum'dan sonra devam edecek şehirlerle birleştirip Çorum'u beşli turizm rotası, kültür turlarının cazibe noktası halinde getirmek için gerekli adımları hızlı şekilde atmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

Çorum Belediyesi ile Güney Kore'nin Gimhae Belediyesinin kardeş belediye olduğunu, Gimhae ve Seul'de 220 Hitit eserinin geçici süreyle sergilenmesi için proje yürütüldüğünü hatırlatan Ersoy, "Aynı şekilde Asya ülkelerinin tamamında ve özellikle Batılı ülkelerde turistlerin ziyaret ilgisi oluşturabilecek, kültür varlıklarının ön planda olduğu bir rotayı hep beraber nasıl oluştururuz diye bakıyoruz." diye konuştu.

Ersoy, kent merkezindeki ikiz konaklar ile İskilip ilçesindeki Taş Mektep'in restore edilerek kütüphaneye dönüştürülmesini, yıkılan Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesinin yeniden inşası için ihale sürecinin de başlatılmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.

Çorum'da yapılacak çalışmaları hızlı şekilde hayata geçireceklerini vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti: "Çorum'un turizm potansiyeli ile ilgili master plan çalışması yapacağız. Bir ana rotanın parçası haline getireceğiz. Kendi içinde bir rotasını oluşturmamız gerekiyor. Yani turistlerin birkaç saatte gezip çıkabileceği bir şehir olmaktan çıkarıp, en az bir gece konaklamasını gerektirecek rota oluşturmamız gerekiyor. Bu rotayı oluştururken sadece tarihi ören yerlerinin ihyası yeterli değil. Çorum'un içindeki eski şehrin de kalesi dahil, içindeki mekanları da oluşturularak akşam da keyifli vakit geçirebilecek ortamları yaratmamız gerekiyor. Bu bağlamda geniş bir çalışma yapacağız."

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı ziyaret ederek kent merkezindeki turizme dönük yerler hakkında bilgi alan Ersoy, ardından Çorum Müzesi'ni, restorasyon çalışması devam eden Çorum Kalesi'ni ve tarihi Ayakkabıcılar Arastası'nı ziyaret etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turistik tren rotaları genişliyor
  • 06.08.2024 15:45

Turistik tren rotaları genişliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni'nin ikinc ...

Diyarbakır'da "Turizm polisi" göreve başladı
  • 31.07.2024 14:36

Diyarbakır'da "Turizm polisi" göreve başladı

Diyarbakır'da, yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamaları, onlara rehb ...

İlk 6 ayda turizm geliri 23.7 milyar dolar oldu
  • 31.07.2024 14:18

İlk 6 ayda turizm geliri 23.7 milyar dolar oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2024 yılı ikinci çeyrek turizm rakamlarını ...

"Sağlıklı yaşam turizmi" daha fazla gelir getiriyor
  • 26.07.2024 18:25

"Sağlıklı yaşam turizmi" daha fazla gelir getiriyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Akden ...

Müze ve ören yerlerinde yüzde 12 ziyaretçi artışı
  • 25.07.2024 14:34

Müze ve ören yerlerinde yüzde 12 ziyaretçi artışı

Müze ve ören yerlerini yılın 6 ayında 13 milyon 842 bin 840 kişinin ziyaret etti ...

Çorum ve çevresinde turist güzergahı oluşturulacak
  • 11.07.2024 11:11

Çorum ve çevresinde turist güzergahı oluşturulacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum'da incelemelerde bulundu ve yen ...