maritbet girişmaritbet
Cudi ve Gabar dağları turizme açılıyor!

Cudi ve Gabar dağları turizme açılıyor!

Terör olaylarının en sık yaşandığı Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağları, PKK'nın çekilmesiyle birlikte yayla turizmine açılacak. İki bölgenin de avcılık, rafting, dağ ve botanik turizmine açılması için çalışmalar hızlandırıldı

Terör olaylarının en sık yaşandığı bölgelerin başında gelen Şırnak kırsalındaki Cudi ve Gabar dağları, PKK'nın çekilmesiyle birlikte yayla turizmine açılacak. Şimdiden yerli turist akınına uğrayan Şırnak ve ilçeleri, söz konusu ilginin daha da artması için terör nedeniyle girilemeyen Gabar ve Cudi gibi bölgeleri avcılık, rafting, yayla, dağ ve botanik turizmine açılması için çalışmalar hızlandırıldı. Şırnak Turizm İl Müdürü Teymur Erol, Şehr-i Nuh projesinin tamamlanmasıyla birlikte arzu edilen turizm potansiyelinin ortaya çıkacağını söyledi. Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş ise, ''PKK hele bir çekilmeyi tamamlasın Şırnak turizmde Mardin'i de geçecek'' şeklinde iddialı konuştu.

YERLİ TURİST AKINI

Geçen yıl Şırnak'ın turizm beldeleri İdil, Güçlükonak ve Cizre ilçelerini yaklaşık 40 bin kişi ziyaret ederken bu yılın sadece ilk üç ayında bu rakam 20 bine ulaştı. Rafting ve yamaç paraşütüyle meşhur Güçlükkonak'ın kaymakamı Mustafa Akgül, 'Asıl turist, çekilme tamamlandıktan sonra gelecek' dedi. Şırnak Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise, 'Mardin'den daha fazla turist Şırnak ve Cudi'ye gelecektir' açıklamasında bulundu. Şırnak Turizm İl Müdürü Teymur Erol ise, 'Cizre'deki Şehr-i Nuh' projesiyle turist ziyaretlerinde daha büyük artışların olacağını aktardı.

SAYI DAHA ARTACAK

Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül, turizm potansiyeli hakkında, 'PKK tamamen çekilince turist sayısı artacak. Cehennem Vadisi var. Dünyanın en güzel kanyonlarından birisi. Şimdiden görebiliyoruz, ciddi kıpırdanma var' dedi.

Mardin'e gelen geri dönüyordu

Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş ise şöyle konuştu: 'Herkes Mardin'e geliyordu sonra geri dönüyordu. Ama bu gün artık Şırnak'a da geliyorlar. Mardin'den daha fazla artık Şırnak'a ve Cudi dağına turist geleceğine inanıyorum. Süreçte bölge kazanacak. Buraya gelen insanlar bölge halkı ile kaynaşacak. Biz 30 yıldan beri bu mevsimde cenaze törenlerinden bahsederdik ama bu yıl turist sayısından bahsediyoruz.'

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cudi ve Gabar dağları turizme açılıyor!
  • 12.05.2013 11:24

Cudi ve Gabar dağları turizme açılıyor!

Terör olaylarının en sık yaşandığı Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağları, PKK'nın çeki ...