maritbet girişmaritbet
Delphin Hotel Resort, 6 bin metrekarelik çamaşırhane yapacak!

Delphin Hotel Resort, 6 bin metrekarelik çamaşırhane yapacak!

Delphin Hotel Resort, 3'ü Alanya'da 3 Antalya'da olmak üzere toplam 6 otel yatırımından sonra şimdi de çamaşırhane yatırımı için kolları sıvadı

Temeli, 31 yıl önce Alanya'nın Okurcalar beldesinde atılan ve kampçılıktan oteller zincirine dönüşen Delphin Hotel Resort, 3'ü Alanya'da 3 Antalya'da olmak üzere toplam 6 otel yatırımından sonra şimdi de çamaşırhane yatırımı için kolları sıvadı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alan üzerine 3 milyon euro yatırım ile çamaşırhane kurduklarını dile getiren Delphin Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu, sadece kendi otellerinin çamaşırlarını yıkayacaklarını söyledi. Çamaşırhanenin 1 ay sonra faaliyet göstermeye başlayacağını kaydeden Cömertoğlu, "Çamaşırhane kurmayı yıllardır istiyordum. Otellerin içerisinde kaç liraya çamaşır yıkandığı bilenemiyor. Oteller de çoğalınca ‘kendi çamaşırımızı kendimiz yıkayalım' dedik ve bu yatırımı yapmaya karar verdik. Yılda 1 milyon çamaşır yıkama kapasitesine sahibiz. Fakat şimdilik sadece kendi otellerimizin çamaşırlarını yıkayacağız. İlk etapta 80 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Cömertoğlu ailesinin 1982 yılında turizm serüvenine kampçılık ile başladığını kaydeden Ufuk Cömertoğlu, "Ben Antalya'da askerken babam Berat Cömertoğlu beni ziyarete geldi ve burayı çok beğendi. Alanya Okurcular'da bir arsa satın alarak kamp işletmeciliğine başladı. 150 - 200 karavanlık kamp alanıyla turizme adım attık. Kamp alanı 5 yıl sonra Delphin Botanik adıyla otele dönüştü: Abim Rüstem Cömertoğlu ile yunus balığını "Delphin" olarak yazmamızdan dolayı babam otelin ismini Delphin olarak koymuş. İkinci otelimizi 2000 yılında yine Alanya Okurcalar'da Delphin Deluxe adıyla hizmete açtık. Üçüncü otel ise 2005'te Antalya'nın Lara bölgesinde Delphin Palace adıyla açtık. 2008 yılında yine Lara Bölgesinde Kayı Grup'tan Delphin Diva'yı aldık. Delphin Imperial ise 2012 yılında hizmete açıldı. Imperial'in kendine göre bir mimari stili var. Amerika'daki Chrysler binalarının kulelerinden esinlenerek yaptık. Bu otel 800 odalı ve bize 140 milyon dolara mal oldu. Bu yatırım sayesinde Türkiye'nin yıllardır şikayetçi olduğu düşük gelirli turist yerine daha üst segmente hitap ediyoruz" şeklinde konuştu.

135 milyon dolar ciro hedefi

Delphin otellerinin toplam 8 bin 350 yatak kapasitesine ulaştığını aktaran Cömeroğlu, yılsonuna kadar 185 bin misafiri ağırlayıp 135 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Her şey dahil sistemde en çok devletin kazandığını bildiren Cömertoğlu, "Otellerde yiyecek ve içecek tüketimi çok fazla. Haliyle her şey kayıt altına alınıyor. Bu da ekonomiye kalıyor" diye konuştu.

Satılık otellerle görüşme halindeyiz

Otel yatırımlarına Belek bölgesinde devam etmek istediklerini ifade eden Ufuk Cömertoğlu, "Son zamanlarda otel satışları hızlandı. Bunun nedeni de bu işin içinde olmayanlar yapıyor ve para kazanamayınca satmaya başlıyorlar. Belek bölgesinde de satılık oteller var. Biz de bu otellerle görüşmeler halindeyiz. Kesin olarak karar kıldığımız bir yer yok ama o bölgeyle ilgileniyoruz" dedi.

Duygu ŞAHİN DURMAZ/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Delphin Hotel Resort, 6 bin metrekarelik çamaşırhane yapacak!
  • 17.04.2013 12:19

Delphin Hotel Resort, 6 bin metrekarelik çamaşırhane yapacak!

Delphin Hotel Resort, 3'ü Alanya'da 3 Antalya'da olmak üzere toplam 6 otel yatır ...