maritbet girişmaritbet
Emin Efendi Konakları altıncı tesisi Tufan Bey Konağı’nı hizmete açtı!

Emin Efendi Konakları altıncı tesisi Tufan Bey Konağı’nı hizmete açtı!

Amasya’da turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet Emin Efendi Konakları, altıncı tesisi olan Tufan Bey Konağı’nı Haziran ayında hizmete açtı

Amasya'da turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet Emin Efendi Konakları, altıncı tesisi olan Tufan Bey Konağı'nı Haziran ayında hizmete açtı. Emin Efendi Konakları İşletmecisi Gülseval Özkök, 10 Haziran'da faaliyete açtıkları Tufan Bey Konağı'yla toplam yatak kapasitelerini 94'e, oda sayılarını ise 43'e yükselttiklerini söyleyerek, yeni tesisleri için 600 bin TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.

2012'nin ilk altı aylık döneminde, 7 bin 400 kişiye konaklama hizmeti verdiklerini belirten Özkök, bu yılın ilk altı ayında geçen yıl aynı döneme göre, yüzde 10'luk bir artış yaşandığını söyledi. 2014 yılında yedinci konaklarını hizmete açmak istediklerini kaydeden Özkök, “Yedinci konağımız için çalışmalarımıza başladık, temellerini attık. İçerisinde özel odaların bulunacağı konağımızda, kültürel tarihimiz yine ön planda olacak” dedi. Bu zamana kadar, restorasyon çalışmaları ve bina eklemeleri için yaklaşık 4 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını açıklayan Özkök, dededen kalma 200 yıllık evlerini restore ederek, Emin Efendi Pansiyonu'nu konaklamaya hazır hale getirdiklerini ve bu yatırım ile hem bölge hem de Amasya turizmi adına son derece önemli bir adım attıklarını vurguladı.

“Konağın eski cephesi hassasiyetle korundu”

Gülseval Özkök, Emin Efendi Konakları'nın temellerini, 1996 yılında beş odalı küçük bir pansiyon ile atarak faaliyete başladıklarını dile getirdi. Özkök, Emin Efendi Pansiyonu'nun ihtiyaca cevap vermemesi üzerine, artan talepleri karşılamak adına, 2002 yılında 16 odalı Emin Efendi Oteli'ni kurduklarını söyledi. Uzun çalışmalar sonucunda, yöre mimarisi ve sokak dokusuna uygun, ahşap dış cepheli betonarme konaklama tesisini inşa ettiklerini aktaran Özkök, “Yine aynı bölgede bulunan ahşap yapıyı, 2005 yılının Eylül ayında restorasyon olarak yeniden düzenleyerek Emin Efendi Restaurant adıyla hizmete açtık. Konağın eski cephesi hassasiyetle korundu. İçi yöre mimarisine uygun fakat daha modern unsurlar kullanılarak yapıldı. Mutfağımızda ise, Amasyalıların damak zevkine hitap eden zengin bir menü sunuyoruz. Daha sonra ise, Emin Efendi Konakları Gül Evi'ni, 2008 yılında dokuz odalı Fatma Hanım Konağı'nı ve 2011 yılında da altı odalı Sedat Bey Konağı'nı işletmemize kazandırdık” şeklinde açıklama yaptı.

Amasya turizmi için önemli olan ören bölgelerde yapılan çalışmaların çok yavaş ilerlediğini açıklayan Özkök, “Her yıl, üniversiteden uzmanlar gelerek çalışmalarını sadece bir ay gerçekleştiriyorlar. Aslında, her ay bir üniversiteden gelecek uzmanlarla çalışmalar hızlandırılmalı. Bu sürenin en aza indirilmesi, Amasya turizmini güçlendirerek, Türkiye turizmi içinde önemli bir yere sahip olmasını sağlayacak. Bölgede çok güzel höyükler bulunuyor. Ören yerlerimizi, tüm Türkiye görmeli. Çünkü, gerçekten bu höyükler çok değerli. Ayrıca Kale, Oluz Höyük ve Doğantepe'deki kazılar devam ediyor. Bu bölgelerin açılması ile turizm canlanırken turistin konakladığı gün sayısı da fazlalaşacaktır” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emin Efendi Konakları, önümüzdeki yıl 7'nci tesisini açacak
  • 27.10.2013 14:04

Emin Efendi Konakları, önümüzdeki yıl 7'nci tesisini açacak

Emin Efendi Konakları işletmecisi Gülseval Özkök, önümüzdeki yıl yedinci tesisle ...

Emin Efendi Konakları altıncı tesisi Tufan Bey Konağı’nı hizmete açtı!
  • 04.07.2013 10:33

Emin Efendi Konakları altıncı tesisi Tufan Bey Konağı’nı hizmete açtı!

Amasya’da turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet Emin Efendi Konakları, altıncı ...