maritbet girişmaritbet
Fethiye ve Göcek’in yıllık turizm değeri 378 milyon lira

Fethiye ve Göcek’in yıllık turizm değeri 378 milyon lira

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamındaki Fethiye ve Göcek’in yıllık turizm değeri 378 milyon lira olarak belirlendi

“Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamındaki Deniz ve Kıyı Koruma Alanları'ndan (DKKA) olan Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde turizmin yıllık getirisi 378 milyon TL olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen projeye göre Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi, evsahipliği yaptığı denizel canlılar açısından bereket yuvası. Bölgedeki 112 denizel makroskobik tür arasında Caretta caretta, 13 tür deniz algi, 3 tür deniz çayırı, 35 tür balık bulunuyor. 134 tür kuş ve 17 tür memeli de yaşıyor. Bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinin yöreye yıllık katkısı 720 bin TL.

Dünyada sadece Akdeniz havzasında bulunan deniz çayırları karbonu tutma özelliği ile Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi'ne yıllık 1.8 milyon TL değer katıyor ve erozyon kontrolü özelliği ile de bölgeye yıllık yaklaşık 872 bin TL yıllık değer sağlıyor. Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi'nde sadece deniz ile ilgili aktivitelerden elde edilen yıllık gelir, 44 milyon TL olarak belirlenirken, bunun 21 milyon TL'si marinalardan, 11 milyon TL'si de tekne turlarından sağlanıyor.
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fethiye ve Göcek’in yıllık turizm değeri 378 milyon lira
  • 19.03.2014 10:41

Fethiye ve Göcek’in yıllık turizm değeri 378 milyon lira

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kap ...