Güney Ege’de turizm şehri kuruluyor
Capital Partners, Bodrum ile Didim arasında, içinde 7 koyun da yer aldığı çok amaçlı bir turizm projesi gerçekleştiriyor.
Kazak sermayeli ve Türk ortaklı Capital Partners şirketinin inşaa ettiği Kaplankaya isimli proje toplamda 200 bin metrekare alan üzerine kuruluyor.
İçerisinde otel, restoranlar, bungalowlar, villalar, havuzlar ve plajlarında bulunduğu dev projede bir de deniz bağlantısı olan yapay adacık bulunuyor.
Tamamlandığında 70 bin civarında nüfusu olan bir şehir görünümünü alacak projenin şu an için yüzde 55'lik kısmı tamamlandı.
Ekim 2014'te inşasına başlanan ve İspanyol Carlos Ferrater'in önderliğindeki OAB (Office of Architecture Barcelona) firması tarafından tasarlanan projenin inşaat 2020'ye kadar devam edeceği öngörülüyor.
İlk etapta SPA oteli hizmete girecek
Projenin ilk etabında 76 odalı, 3 suitli 150 yatak kapasiteli ve 22.000 metrekarelik alana sahip SPA Oteli bulunuyor. 700 metrekarelik bir restorana sahip otelde 45-85 metrekare arasında 66 Bungalow, 175-185 metrekare arasında 40 adet kiralanabilir villa ve 250-500 metrekare arasında 39 adet lüks villa yer alıyor.
2016 yazında tamamlanması planlanıyor
Milas'a Bağlı Bozbük Kazıklı Koyu Mevkii'nde konuşlanan projede tüm yapı grupları ve birimleri, araziye yatayda yayılma ve topoğrafyaya optimum düzeyde müdahale etme prensibi ile tasarlandı. Çok etaplı bu projenin ilk fazının 2016 yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.
Aynı zamanda sosyal sorumluluk Projesi
Capital Partners kurucu ortağı CHP Eski Genel Başkan Altan ÖYMEN'in oğlu Burak Öymen proje ile ilgili açıklamada bulundu. Kaplankaya'yı ticari olduğu kadar sosyal sorumlulukları da olan bir proje olarak ele aldıklarını belirten Öymen; “yöre halkıyla kapsamlı görüşmelerin ardından, bölgenin ve tarımda etik ve ekolojik uygulamalarının desteklenmesi, Milas'taki çocuk kütüphanesinin sponsorluğu, bölgedeki ilköğretim okulunun yenilenmesi ve ek bina inşası, öğrencilere servis araçları temin edilmesi, çevre köylerdeki altyapı ihtiyaçlarının karşılanması gibi unsurları içeren kapsamlı bir ekonomik ve sosyal kalkınma programını uygulamaya koymuş bulunuyoruz. Geçen yıl toplam 12 ton organik zeytinyağı ürettik. Kullanılmayan bir karakolu restore ederek kültür evine dönüştürdük. Capital Partners olarak yakın dönemde, yerel sanatlar alanında, çalışanlarını ve öğrencilerini bölge halkının oluşturduğu bir halk eğitim merkezini hayata geçirdik. Merkez, gelecek dönemde Kaplankaya ziyaretçilerini bölgenin kültürel mirası konusunda bilgilendirirken, üretilen yerel sanat ürünlerinin satışıyla da yeni istihdam olanakları sağlayacak” dedi.
Yorum Yaz