maritbet girişmaritbet
Hazar Denizi’nin kıyısına Bereket Oteli'ni Türkler inşa etti!

Hazar Denizi’nin kıyısına Bereket Oteli'ni Türkler inşa etti!

Türkmen hükümeti tarafından Hazar'ın kıyısında ilan edilen Avaza Serbest Turizm bölgesinde her geçen gün açılan otel sayısı artıyor.

Türk işadamları, Türkmenistan'ın Hazar Denizi'nin kıyısında turizm bölgesi inşa ediyor.

Türkmen hükümeti tarafından Hazar'ın kıyısında ilan edilen Avaza Serbest Turizm bölgesinde her geçen gün açılan otel sayısı artıyor. Türk Çizgi Mühendislik şirketi tarafından inşa edilen Bereket Oteli, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da katıldığı törenle hizmete açıldı. Berdimuhamedov'un katıldığı açılış töreni halk oyunları gösterileriyle başladı. Daha sonra açılış kurdelesini kesen Berdimuhamedov, otel odalarını gezdi ve devlet yetkililerinden otel hakkında bilgi aldı.

Türk şirketi tarafından 35 milyon dolara inşa edilen otel, dış mimarisiyle göz dolduruyor. Otel hakkında bilgi veren Çizgi Mühendislik Şirketi Başkanı Bülent Özcan; 'Binamız 250 kişilik özel bir mimariye sahiptir. Türkmenistan'ın geleneksel özelliklerini ve motiflerini de yansıtmaya çalıştık. 250 kişilik tesis içinde her şeye sahip. 5 yıldızlı otellerin özelliklerinin üstünde olan ve dışında aqua parkları, ilginç havuzlarıyla Antalya'dakilere benzer bir otel yaptık' diye konuştu.

BÖLGEYİ TÜRKLER İNŞA EDİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de birkaç defa gezdiği bu bölgenin inşasını büyük oranda Türkler yapıyor. Geniş kumsallara sahip kıyı ve güneşlenme süresinin uzunluğu Avaza'nın değerini arttırıyor. İnşaatların tamamlanmasıyla 7 bin hektarlık alanın bir turizm cenneti olması hedefleniyor. Bir Türk firmasının yaptığı uluslararası havalimanı da hizmet vermeye başladı. İnşaatı 2007 yılında başlanan turizm bölgesinde hâlihazırda inşaat işleri toplam 1000 hektar alanda devam ediyor. 2000 yatak kapasiteli oteller ve dinlenme merkezlerinin birçoğu kullanıma verildi. Özellikle yaz ve son bahar aylarında Türkmen ve yabancı turistlerin binlercesi Avaza'da tatil yapıyor. Yakın dönemde bölgede 4 bin 500 yatak kapasiteli otel ve dinlenme merkezlerinin inşaatının daha tamamlanması bekleniyor.

ŞİFAHANE 80 MİLYON DOLARA MALOLDU

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenbaşı kentindeki ziyareti kapsamında Türk Cotam Şirketi tarafından restore edilen Mollagara şifahanesinin de açılışını gerçekleştirdi. 80 milyon dolara moderninize edilen şifahane, çamur ve tuzlu su ile halka tedavi hizmeti veriliyor. Sağlık sektörüne büyük önem verdiklerini ve bu sektöre her yıl devlet bütçesinden önemli bir miktarda kaynak ayırdıklarını kaydeden Berdimuhamedov, açılışına katılanların iki gün şifahanenin hizmetlerinden bedava istifade edebileceklerini belirtti. Bin 200 kişi kapasiteli şifahanenin ilk konukları açılışa katılanlar oldu.

Türkmenistan'ın en ünlü tedavi merkezlerinden biri olan Mollagara şifahanesinin ve otelin açılışına, yabancı misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazar Denizi’nin kıyısına Bereket Oteli'ni Türkler inşa etti!
  • 23.07.2012 12:25

Hazar Denizi’nin kıyısına Bereket Oteli'ni Türkler inşa etti!

Türkmen hükümeti tarafından Hazar'ın kıyısında ilan edilen Avaza Serbest Turizm ...