maritbet girişmaritbet
Isparta Psidia Antiocha Kenti’ne Hristiyanlar yoğun ilgi gösteriyor!

Isparta Psidia Antiocha Kenti’ne Hristiyanlar yoğun ilgi gösteriyor!

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Yalvaç ilçesinde bulunan Psidia Antiochia Kenti'nin inanç turizmi açısından çok önemli bir merkez olduğunu söyledi

 

''Pek çok ülkeden gelen Hristiyanlar bölgeyi ziyaret ederek kendilerini hacı olarak kabul ediyor.''

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Yalvaç ilçesinde bulunan Psidia Antiochia Kenti'nin inanç turizmi açısından çok önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Güney Kore ve Hong Kong'dan gelen yaklaşık 65 kişilik grup, Psidia Antiochia Antik Kenti'nde bulunan kilise ve tapınakları ziyaret etti. Burada bir süre dua eden grup, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç ile antik kentteki kazı çalışmalarının başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı, bölgeyi ziyaret eden Güney Kore ve Hong Konglu turistlere eşlik etti.

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hristiyanlık dininin yayılmasında siyasi kişiliği ile çok önemli rol oynamış olan Hz. İsa'nın 12 havarisinden St. Paul'un Pisidia bölgesinin başkenti Antiocheia'da vaazlar verdiğini, bu nedenle bölgenin yurt dışından inanç turizmi kapsamında turlarla gelen turistler tarafından ziyaret edildiğini belirtti.

Psidia Antiochia Kenti'nde bulunan kilise, tapınak ve caddelerin çok değerli yapılar olduğunu ifade eden Kılıç, geçen yıl 7 bin yerli, 12 bin de yabancı turistin bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaretçi sayısının her yıl arttığını belirten Kılıç, ''Özellikle Güney Kore, Hon Kong, Japonya, Rusya, Avrupa ve ABD ülkelerinden Katolik ve Protestan inancına sahip turistler bölgeye gelerek kendilerini 'hacı' olarak kabul ediyor'' dedi.

Güney Kore'den ailesi ile tura katılan Yalvaç'taki St. Paul kilisesini ziyaret etmek için geldiklerini anlatan Mın Seong Kgson, 2 yıl önce tur kapsamında Mısır'ı ziyaret ettiklerini, bu yıl Yalvaç'taki St. Paul kilisesini ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

ST. PAUL KİMDİR

Tarsus'da doğan ve Roma vatandaşı olan St. Paul, hayatının bir döneminde Roma adına, Hz. İsa'nın yolundan gidenlere zulmeden, Hristiyanlığa inananlara karşı derin bir öfke duymaktaydı. Ancak efsaneye göre Şam'a giderken Tanrı tarafından gözleri kör edilen Paul, üç gün göremez. Bu sırada Hz. İsa, inancını yayması konusundaki bir mesajı havarisi aracılığıyla göndererek gözleri açtırılır. İsa'nın mesajını alarak yeniden görmeye başlayan Paul, vaftiz olur ve o andan itibaren Hristiyanlığı yaymak için yollara düşer. İncil'de anlatılan bu seyahatlerin tamamı St. Paul'ün ana vatanı olan Anadolu'da geçer.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Isparta Psidia Antiocha Kenti’ne Hristiyanlar yoğun ilgi gösteriyor!
  • 22.06.2012 10:11

Isparta Psidia Antiocha Kenti’ne Hristiyanlar yoğun ilgi gösteriyor!

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Yalvaç ilçesinde bulunan Psidia Ant ...