İstanbul, dünya sağlık turizminin ilgi odağı oldu
Çok sayıda ülkeden gelen sağlık turizmi sektörün önde şirketleri Medikal Turizm (IMT) Fuarı’nda buluştu
Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Medikal Turizm (IMT) Fuarı çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda yabancı şirketekapılarını açtı. Fuarla eş zamanlı olarak, alım heyetleriyle ve fuar katılımcılarının bire-bir toplantılar (B2B) yaptığı organizasyonda, yerli ve yabancı konuşmacıların yer aldığı konferans panelleri de sağlık turizmi sektörünün Türkiye'de ve dünyada gidişatı hakkında katılımcılara en yeni bilgileri sunuyor.
13 Haziran Cuma akşamına kadar sürecek olan organizasyonla ilgili konuşan TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök önemli açıklamalarda bulundu: “İstanbul Medikal Turizm (IMT) Fuarı'na yurt içinden ve yurt dışından 10 bin dolayında ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Bulgaristan, Hollanda, İsveç, Kosova, Libya, Ürdün, Yemen, Irak, Cezayir, İran, Kırgızistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen alım heyetleriTürk şirketleri ile bir araya geldi. Önemli iş anlaşmaları ve ortaklıklar yapılıyor. Özetle diyebiliriz ki şu anda dünya sağlık turizminin kalbi İstanbul'da atıyor.”
Çeşitli ülkelerden sağlık bakanlığı yetkilileri, medikal turizm seyahat şirketleri, doktorlar, aracı kurumlar ve hastanelerin fuara katılım gösterdiğini belirten TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, dünya sağlık turizminde Türkiye'nin kayda değer bir trend yakaladığını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteklediği fuarın önemine dikkat çeken Acıkök şunları söyledi: “Son yılların en gözde sektörlerinden biri olan sağlık turizminde İstanbul dünyanın ilgi odağı konumunda. Fuarda ikili görüşmelerde yapılacak anlaşmalarla birlikte umut ediyoruz ki, sağlık turizmi yatırımlarının hacmi artarak devam edecek. Son yıllarda devletin bu sektöre verdiği stratejik önemi biliyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın sektörün önünü açan önemli çalışmaları oldu. Bu işe öncelik vermeleri yatırımcıları motive ediyor. Örneğin yabancı turist sayısında Topkapı Sarayı'nın ziyaretçi sayısını geride bırakan Mevlana Türbesi'nin bulunduğu Konya bir hastaneler şehri olma yolunda ilerliyor. Yurt dışından gelen bir turist hem kültür turu yapıyor, hem tedavilerini gerçekleştiriyor hem de Afyon, Yalova, Sivas gibi illerimizdeki termal tesislere uğrayarak tatil imkânlarını değerlendiriyor. Bunun yanı sıra İstanbul'un civarındaki Sapanca ve Kartepe gibi bölgeler, sağlık için İstanbul'a gelen yabancı hastaları tatil anlamında cezbediyor. Tedavisini yaptıran ya da tıbbi operasyon geçiren hastalar bir hafta daha Türkiye'de kalıp tatil yapıyorlar. Son yıllarda artan yabancı turist sayısı bu anlamda Türkiye'nin potansiyelini kanıtladı.”
Türkiye'nin, hasta bakım kalitesi ve organizasyon yönetimi konusunda akredite olmuş sağlık kuruluşu sayısıyla dünyada ikinci sırada bulunduğunu belirten TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, “Türkiye önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Özel hastaneler hem fiziki hem de teknolojik olarak Avrupa standartlarını taşıyor. Son 10 yılda sağlık turizmi konusunda Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta, coğrafi ve stratejik konumu, iklim ve hizmet kalitesi ile birlikte, 4 saatlik uçuş mesafesindeki, 1.5 milyar insan potansiyeli ile ülkemiz dünyada sektörün parlayan yıldızı olarak gösteriliyor” diye konuştu.
Yorum Yaz