maritbet girişmaritbet
İstoç’a Hilton oteli geliyor

İstoç’a Hilton oteli geliyor

İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) yönetiminin, İkitelli’de gerçekleştirdiği İstoç Saray projesindeki beş yıldızlı otelin işletmesini Hilton, yapacak

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak

Yaklaşık 5 bin işyerinin bulunduğu İkitelli'deki İstanbul Toptan Ticaret Depolama ve Küçük Sanayi Sitesi(İSTOÇ) yönetiminin, aynı bölgede yatırımını üstlendiği beş yıldızlı otel projesi için Hilton'un adı geçiyor. Otelin işletmesi için Hilton'la görüşme halinde olduklarını belirten İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, “Bir-iki detay dışında anlaşmak üzereyiz. Şubat ayının sonuna kadar kesin olarak imzaları atmış oluruz” diyor.

6 bodrum,1 zemin, 29 adet normal kattan oluşan toplam 36 katlı otel, 400 odalı ve 800 yatak kapasiteli olacak. İSTOÇ, yönetimince, TEM otoyolunun kenarında İSTOÇ Çarşısı'nın yanındaki 7,5 dönüm alan üzerinde inşaatı devam eden proje, beş yıldızlı otelin yanı sıra bir de AVM'den oluşuyor. İSTOÇ Saray adlı projenin temeli Eylül 2005'te atıldı; o tarihten bu yana inşaatı devam ediyor.

120 milyon dolara mal oldu

İSTOÇ Saray'ın kaba inşaatın bittiğini ve en geç 2012'nin altıncı ayında hizmete gireceğini söyleyen Kemalbay, toplam yatırım maliyetinin 120 milyon doları bulduğu belirtiyor. AVM'nin işletmesi için 4-5 grupla görüştüklerini ifade eden Kemalbay, birkaç ay içinde bu konuda da kesin bir anlaşmaya varacaklarını dile getiriyor. Proje kapsamında yer alacak AVM'de bir fuar alanı, market, üç sinema salonu, mağazalar ve otopark yer alacak.

Otelin yanına 40 milyon dolarlık yeni yatırım

İSTOÇ yönetimi, İSTOÇ Saray projenin hemen yanına yeni bir yatırım daha yapmaya hazırlanıyor. Nahit Kemalbay, bu proje biter bitmez 2012'de iki plaza ve spor merkezinden oluşan bir yatırım daha gerçekleştireceklerini dile getiriyor. Yaklaşık 40 milyon dolara mal olacak proje, İSTOÇ Oto & Ticaret Merkezi'nin çıkışında, askeriyeye bakan 12 bin 500 metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilecek.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz