maritbet girişmaritbet
Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yatırım çağrısı!

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yatırım çağrısı!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayserili iş adamlarını, Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yatırım yapmaya çağırdı

Kapuzbaşı'nda yükseklikleri 30-76 metre arasında değişen 7 şelaleyi gezen Vali Düzgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kapuzbaşı'nın çok güzel bir alan olduğunu belirterek, saklı kalmış cennetin yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Dünyanın en yüksek şelaleleri arasında yer alan Kapuzbaşı Şelalelerinin tanıtımının çok iyi yapılması gerektiğini belirten Düzgün, bir alanın turizmde değerlendirilebilmesi için öncelikle kolay ulaşılabilir olması gerektiğini ifade etti.

Düzgün, 7-8 kilometrelik yolun bu yıl asfaltlanmasıyla bölgeye ulaşımın kolaylaşacağını belirterek, "Buranın, gelen misafirlerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri restoran, kafeterya ve konaklama tesisine de mutlaka sahip olması gerekiyor. Buradaki yerel vatandaşlarımızla iş birliği halinde, onların girişimiyle burada bazı tesislerin de yapılabilmesi çok önemli. İnşallah buranın doğa turizmi için, yaz sıcaklığında serin bir mekan olarak değerlendirilmesi için çaba gösteriyoruz. Tanıtımının ve yolun yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Şelalelerin, Kapuzbaşı köyü ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar için de gelir kapısı olabileceğine dikkati çeken Düzgün, buraya gelecek misafirlere yöresel ürün ve gıdaların ikram edilmesiyle gelir elde edilebileceğini vurgulayarak, "Burası Orta Anadolu ve Akdeniz arasında yer alan bir bölge. Kayseri rakımından daha düşükteyiz. Bölgenin iklim koşulları da pekçok sebze ve meyvenin yetiştirilmesine imkan veriyor. Yahyalı'nın elması ve kirazı, Türkiye çapında ün yapmış. Ticari olarak değerlendirilmeye başlanan ürünlerinden birisi. Bu ürünler turizm potansiyelinin artmasıyla daha da fazla değerlendirilebilecek" ifadesini kullandı.

Bölgedeki Zamantı Nehri'nin de doğa turizmi adına değerlendirilebileceğini belirten Düzgün, zaman içinde vatandaşların da katkılarıyla bölgenin turizmde daha iyi bir noktaya geleceğine inandıklarını söyledi.

Büyük şelalenin önünde yer alan yöresel un değirmenin aslına uygun restore edilerek tekrar hizmete sunulduğunu dile getiren Düzgün, "Bu hafta sonu itibarıyla yeni bir işletmeciye verilecek. Buranın sadece müzelik bir değirmen değil, aynı zamanda köylülerin ihtiyacını karşılayacak fonksiyonel bir değirmen olarak da önümüzdeki günlerden itibaren faaliyette olacağını göreceğiz. Bu zamana kadar yapılan çalışmalara ilaveten yeni çevre düzenlemeleri de yapılacak. Bazı gezi güzergahları, vatandaşların kolaylıkla burada yürüyebilecekleri alanlar ve seyir terasları da yapılacak" dedi.

Bölgeye bungalovlar yapılacak

Kapuzbaşı'na konaklama alanlarının da yapılabilmesi için iş adamlarına çağrıda bulunan Düzgün, bu alanlarının doğayla uyumlu olması gerektiğini belirterek, ağaç boyunu geçmeyecek bungolavların (tek katlı ahşap ev) yapılacağını söyledi.

Düzgün, şunları kaydetti:

"Girişimciliğiyle ünlü Kayserili iş adamlarının burada yatırım yapmalarını istiyoruz. Onları buraya davet edip, burayı tanıtarak yeni tesislerin yapılmasını teşvik edeceğiz çünkü artık devletin bir tesis yapması veya bir fabrika açıp işletmesi devri kapandı. Özel sektörümüz bu konuda son derece yetkin hale geldi. Onları da teşvik ederek onlara da burayı tanıtarak turizme yönelik bazı tesisler yapmasını arzu ediyorum."

Musa Özyürek, Ahmet Ekici/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciyes eteklerinde tarih yatıyor
  • 21.05.2014 12:05

Erciyes eteklerinde tarih yatıyor

Erciyes eteklerinde tespit edilen tarihi su kemeri, taş kemer köprü ve Roma havu ...

Kayseri’de Ali Saip Paşa Sokağı tarihi dokusuna kavuştu
  • 01.03.2014 21:31

Kayseri’de Ali Saip Paşa Sokağı tarihi dokusuna kavuştu

Kayseri'de Ali Dağı'nın eteklerinde taş evleri ve yeraltı şehirleriyle ünlü Tala ...

Kayseri, turizm zengini olacak kadar potansiyele sahip!
  • 18.07.2013 10:08

Kayseri, turizm zengini olacak kadar potansiyele sahip!

Kayseri sorunlara, geçmişte yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, gerek ticaret v ...

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yatırım çağrısı!
  • 27.06.2013 12:19

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yatırım çağrısı!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayserili iş adamlarını, Aladağlar Milli Parkı sını ...