maritbet girişmaritbet
Kent turizmine yeni bir vizyon katacak

Kent turizmine yeni bir vizyon katacak

Dağyenice'de imar çalışmalarının ardından 2012'de hayata geçirilecek olan proje için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacak

Bursa'nın Dağyenice bölgesinin termal turizm merkezi olmasi için valilik, belediye ve akademik odalar güçbirliği yaptı. Dağyenice'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını bildiren Vali Şahabettin Harput, Bursa turizminde yeni bir dönem başlayacağını söyledi. 10 milyon metrekarelik bir alanda hayata geçecek Dağyenice termal turizm projesi, Bursa turizmine farklı bir vizyon katacak.
450 bin metrekarelik göletin de bulunacağı bölgenin master planında sona yaklaştıklarını belirten Vali Harput, termal alanda önemli adımlar attıklarını söyledi.
Harput, termal tatil köyü projesinin sadece Bursa'nın değil, bütün Türkiye'nin vizyon projesi olacağını belirterek, "Yaklaşık iki yıldan bu yana devam eden projeyle ilgili arazi mülkiyet durumları ve benzeri birçok faaliyet yapıldı. Bakanlar Kurulu'nun turizm bölgesi ilan ettiği Dağyenice'de master planının sonuna yaklaştık.
Ardından imar planı ile inşaat çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu. Vali Harput, imar planlarını bitirdikten sonra yatırımcılara açılacak projenin 2012 yılından başlamasını hedeflediklerini açıkladı. Özel idare tarafından yapılacak proje, sağlık, spor ve kongre turizm merkezi olarak hizmet verecek.

Dağyenice Türkiye'nin projesidir

Dağyenice Projesi'nin sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir proje olduğunun altını çizen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, "Sayın Valimiz Şahabettin Harput önderliğinde yapılan proje ve çalışmalarımızla Bursa turizmi adına çok büyük başarılara imza atmış bulunmaktayız" dedi. Proje ile özellikle Arap sermayesini bölgeye taşıyabilecek noktada olduklarının altını çizen Mehmet Akkuş, "Bursa, Arap Birliği Turizm Teşkilatı tarafından 2013 turizm başkenti ilan edildi. Önümüzdeki yıl Arap Birliği tarafından EXPO Fuarı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Fuarın Bursa'da gerçekleştirilmesi Bursa'nın ufkunu açacak ve geleceğin turizm başkenti olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz