maritbet girişmaritbet
Regnum Hotel & Spa Bansko Otel en popüler kayak merkezleri arasında!

Regnum Hotel & Spa Bansko Otel en popüler kayak merkezleri arasında!

Bansko, kış tatiline yüksek bütçeler ödeyerek, klasik kayak merkezlerinde konaklamaya son veriyor. Regnum Hotel & Spa Bansko Otel’e de ev sahipliği yapan Bulgaristan Bansko, Avrupa’nın en popüler kayak merkezleri arasındaki yerini aldı

 

Bansko, kış tatiline yüksek bütçeler ödeyerek, klasik kayak merkezlerinde konaklamaya son veriyor. Regnum Hotel & Spa Bansko Otel'e de ev sahipliği yapan Bulgaristan Bansko, Avrupa'nın en popüler kayak merkezleri arasındaki yerini aldı.

Kayak tutkunlarının Avrupa'da tercih ettikleri popüler kış turizmi merkezlerine son yıllarda biri daha eklendi: Bulgaristan, Bansko. Bulgaristan'ın bu tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle dolu kasabası, aynı zamanda eşsiz kar kalitesi, her kayak stiline uygun uzun pistleri ve ekonomik fiyatlarıyla kayak tutkunlarını cezbetmeyi sürdürüyor. Bölge aynı zamanda, Türk kayak severler için de fiyatlarıyla olduğu kadar yakın mesafesi ve ulaşım kolaylığıyla cazibesini artırıyor.

Türkiye'deki projelerinin yanı sıra, yurtdışında da gerçekleştirdiği projelerle uluslararası gayrimenkul geliştirme şirketi kimliğine sahip olan Regnum'un oteli “Regnum Hotel & Spa Bansko”ya da ev sahipliği yapan bölge, artık Türk konukların da gözdesi konumunda. 20 milyon euro yatırımla tamamlanan bu otel, eşsiz doğa manzarası eşliğinde kayak ve spa turizminin yanı sıra iş amaçlı seyahatlerle kültür turizminin de yeni adresi olmayı sürdürüyor.

Vize kolaylığı Türklere yaradı

Bansko Kayak Merkezi, Bulgaristan'ın en büyük, Avrupa'nın da en iddialı tesisleri arasındaki yerini almış durumda. Bölgenin kayak turizminde marka olmuş İsviçre ve Fransa gibi ülkelere kıyasla fiyatta rekabetçi olması da her yıl on binlerce kayak severin Bansko'yu tercih etmelerini sağlıyor. Açıklanan rakamlara göre 2011'de tüm dünyadan yaklaşık 200 bin kayak sever, kış tatili için Bansko'yu tercih etmiş. Bölgenin İstanbul'a sadece 6 saat mesafede uzakta olmasının yanı sıra Schengen vize kolaylığı nedeniyle bölgeye Türk konuklar da adeta akın ediyor.

Pirin Dağları'nın eteğinde Bansko'ya özel bir mimari

Geçen yıl yaklaşık 200 bin Türk ve yabancı ziyaretçinin konakladığı Bansko bölgesine gelen ziyaretçilerin ortalama konaklama süresi ise 3 gece. Bölgenin en iddialı yatırımlarından biri olan, Pirin Dağı'nın eteklerinde ve Glazne Irmağı'nın hemen yanı başında yer alan Regnum Hotel & SPA Bansko, kayak severlerin yanı sıra doğayla baş başa bir tatil geçirmek isteyen konukların da gözdesi olmayı hedefliyor. Kayak pistine 400 metre, şehir merkezine ise sadece 900 metre mesafede konumlanan otel, muazzam doğa manzarasına ek olarak kendine özgü mimarisiyle de oldukça etkileyici. Büyüleyici dağ atmosferinin günümüz teknolojisiyle harmanlandığı otel, şirket buluşmaları ve iş toplantılarına da ev sahipliği yapıyor.

Regnum'un bu sıradışı projesiyle ilgili konuşan Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Bansko'nun yakın bir gelecekte Avrupa'nın en iyi kayak bölgeleri arasında yer alacağının altını çiziyor. “Bansko, Dünya Kayak Şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek pistlere ve tesislere sahip. Üstelik bölgede, Avrupa'nın popüler kayak bölgelerinden ve hatta Türkiye'den bile çok daha ekonomik fiyatlardan kayak tatili yapmak mümkün” diyen Öztürk, Bansko'nun İstanbul'a arabayla sadece altı saat uzaklıkta olmasının da avantajlarından söz ediyor. Bansko'da turizmin sadece kış mevsimiyle sınırlı kalmadığına da dikkat çekiyor. Öztürk, dört mevsim boyunca her yaşa ve her kesime hitap eden aktivitelerin yer aldığı Regnum Hotel & SPA Bansko'nun hem Türkiye'den hem de Avrupa'dan kayak tutkunları tarafından tercih edildiğini vurguluyor.

Kayağın ardından spa keyfi

Regnum Hotel & SPA Bansko, farklı mimarisi ve iç tasarımıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Klasik dağ otellerinden farklı olarak Regnum Hotel & SPA Bansko'da, konukların her türlü talebini karşılamak üzere, tek ve double odaların yanı sıra lüks stüdyolar da yer alıyor. Spa hizmetindeki iddiasını ismine de taşıyan Regnum Hotel & SPA Bansko, bu konuda ödül alarak da iddiasını pekiştirdi. Bu yıl, Spa bölgeleri ve otelleri arasında gerçekleşen ve sektörün en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Balkan Spa Ödülleri” kapsamında, 68 adayı geride bırakarak, yatırım dalında “özel ödül” kazanan otelde, bir tanesi VIP olmak üzere 8 özel masaj odası bulunuyor. Tesis içinde ayrıca, Türk hamamı, sauna, buhar odası, bir adet ısıtmalı yüzme havuzu, fitness salonu ve dış jakuzi de konukların hizmetine sunuluyor.

Otel, iş dünyası ve şirket buluşmaları için de ideal özelliklere sahip. Otelde, modern donanımlı büyük konferans ve toplantı salonu bulunurken, 180 kişi kapasiteli restoran ise hem Türk hem de Bulgar mutfağından eşsiz lezzetler sunuyor.

Dünya Kayak Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Üstün kar kalitesine ve her zevke uygun ve son derece güvenli pistlere sahip Bansko, 2011 yılında Dünya Bayanlar Kayak Şampiyonası'na, 2012 yılında ise Dünya Erkekler Kayak Şampiyonasına da ev sahipliği yapmıştı.

990 ile 2600 metre arasında her zorluk derecesinde 15 pistin ( 6 mavi pist, 7 kırmızı pist 2 siyah pist.) bulunduğu bölge, yaklaşık 5 ay süren en uzun kayak sezonuna sahip. Bansko'da kayakseverlerin yanı sıra snowboard tutkunları için de Funpark'ta muhteşem bir parkur bulunuyor. Ayrıca, çocuklarıyla Bansko Kayak Merkezi'ni tercih eden aileler için 4-7 yaş arası çocuklara özel Ski Oyun ve Kayak Öğrenme Parkı da mevcut. Mayıs ayına kadar açık olan merkezde bulunan yapay kar makineleriyle karın yetersiz olduğu hava koşullarında bile keyifle kayak yapabilmek mümkün. Kayak bölgesi, 180'den fazla irili ufaklı gölle çevrelenmiş, yemyeşil doğasıyla trekking meraklılarını da etkilemeyi başarıyor.

Kültür turizmi için de ideal

Tatil ve seyahatlerde Bansko'yu tercih etmeniz için illa ki kayak sporuna gönül verenlerden olmanız gerekmiyor. Bu şirin ve tarihi bir tipik Bulgar kasabasında, kültür ve tarihle dolu bir tatil deneyimi yaşamak da mümkün. Bölgede, gezilecek yaklaşık 120 adet kültürel anıt, müze ve etnografya sergisi bulunuyor. 1835 yılına ait Kutsal Trinity Kilisesi ise 30 metrelik çan ve saat kulesiyle Bansko'nun en göz alıcı tarihi yapılarından biri. Kasabayı çevreleyen Pirin dağları ve onların çevrelediği alan Pirin Ulusal Parkı olarak adlandırılıyor. Parkın, UNESCO'nun kutsal miras listesinde yer aldığını da hatırlatalım.

Gece hayatı ve eğlence meraklıları için de Bansko'da birçok alternatif mevcut. Bölge, “Mehana” olarak adlandırılan geleneksel tavernalarıyla adlandırılıyor. Bulgar folk müziğiyle eğlencenin doruğa çıktığı Mehana tavernalarında klasik Bulgar mutfağının en güzel örnekleri Bulgar şaraplarıyla birlikte servis ediliyor. Yine Bansko'da bulunan disko ve gece kulüpleri ise sabahın ilk ışıklarına kadar konuklara doyumsuz müzik ziyafeti çekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Regnum Hotel & Spa Bansko Otel en popüler kayak merkezleri arasında!
  • 17.12.2012 13:51

Regnum Hotel & Spa Bansko Otel en popüler kayak merkezleri arasında!

Bansko, kış tatiline yüksek bütçeler ödeyerek, klasik kayak merkezlerinde konakl ...