maritbet girişmaritbet
Sheraton ve Aloft, Bursa'nın turizm potansiyeli ile büyüyecek!

Sheraton ve Aloft, Bursa'nın turizm potansiyeli ile büyüyecek!

Otel yatırımı öncesi Bursa'nın turizm potansiyeli konusunda araştırma yapan Faik Çelik Holding, Bursa'nın 5 yıldızlı otel konseptini kaldıracağını görerek inşaata başlamış

Faik Çelik Holding tarafından 70 milyon dolarlık yatırımla Bursa'ya kazandırılan Sheraton ve Aloft otelleri Bursa'nın her geçen gün artan turizm potansiyeliyle birlikte büyümeyi planlıyor. Faik Çelik Holding tarafından Bursa'ya kazandırılan Sheraton ve Aloft yatırımıyla ilgili bilgi veren Faik Çelik Holding CEO'su Baran Çelik, "Sheraton ve Aloft Bursa'nın açılması bu hızlı büyüyen kentin gelişiminde önemli bir dönüm noktasıdır. Starwood'un bu güçlü global markalarının hem uluslararası hem de yerel misafirleri için ilgi çekici olacağına inanıyoruz. Turizm yatırımına 2010 yılında bu alandaki açığı görerek karar verdik. Yatırım öncesi ulusal ve uluslararası danışmanlık şirketleriyle Bursa'nın turizm potansiyeli konusunda ciddi çalışmalar yürüttük. Bursa'nın 5 yıldızlı otel konseptini kaldıracağını düşünerek 2011 yılında inşaata başladık. 22 aylık inşaat süresinin ardından mart ayında konuk kabulüne başladık" şeklinde konuştu.

Kaliteyi yükseltti, maliyeti artırdı
 
İnşaat alanının yeraltı ve yerüstü olmak üzere 35 bin metrekareyi bulduğunu kaydeden Çelik, "171'i Sheraton'da, 133'ü Aloft'ta olmak üzere toplamda 304 oda var. Bin 370 metrekarelik konferans alanında günışığı alan 700 metrekarelik Rodos balo salonu ve çok amaçlı toplantı salonları yer alıyor.Yatırım maliyeti 70 milyon dolar civarına ulaştı. Bu rakam bizim projelendirdiğimiz rakamın biraz üzerinde oldu. Bunun da sebebi biziz. Özellikle iç mimari kısmında kaliteyi yükselttik. Yerel kültürü yansıtmaya çalıştık. Osmanlı mimari çizgilerinin de yer aldığı  otelde geçmiş ile bugünü harmanladık. Otelin dekorasyonunda modern ve sıcak renklerin yanı sıra Türk motifleri de kullanıldı. Türk hamamı vespakonseptimizdeyerel merkezlerden çıkan doğal kaplıca suyu kullanılıyor" diye konuştu.
 
Starwood Hotels& Resorts Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn Ağlagül de Türkiye'deki varlıklarını büyütmeye devam ettiklerini ifade ederken, Bursa'daki ilk Starwood otellerinde Faik Çelik Holding ile yaptıkları ortaklıktan ötürü mutluluk duyduklarını anlattı.
 
3 yılda tüm Starwood markaları gelecek
 
Ağlagül, hızla gelişen kültür, endüstri, spor ve tatil merkezi Bursa ile Sheraton ve Aloft markalarının birbirine çok uygun bir seçim olduğunu vurguladı. Starwood'un Türkiye'yi son 8 yılda ciddi anlamda mercek altına aldığını belirten Ağlagül, bu ilginin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde sürdüğünü anlattı.

Starwood'un hızlı büyüyen bir girişim olduğuna ve halihazırda yaptığı 131 anlaşmanın 71'ini hayata geçirdiğine dikkat çeken Ağlagül, şöyle konuştu; "Starwood Grup bünyesinde 9 marka bulunuyor. Bunlar içerisinde Aloft en hızlı büyüyen marka. Starwood'un büyümesinin yüzde 56'lık kısmı ABD dışında gerçekleşiyor. Starwood, yaklaşık 100 ülkede 1.134 oteli, sahip olduğu ve yönetim özellikleri itibariyle 171 bin çalışanı ile dünyanın önde gelen otel ve eğlence şirketlerinden biridir. Şu anda yarısı tamamlanmış olan 6 milyar dolarlık bir yatırımı da önümüzdeki 3 yıl içinde bitirmeyi ve bünyemizdeki tüm otelleri 3 yıl içinde Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz. Bursa'daki iki otel açılışımızdan sonra bu yıl Sheraton Adana'yı açacağız."

Esra ÖZARFAT/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Faruk Çelik EXPO Kulesi’ne çıktı
  • 20.04.2016 11:58

Faruk Çelik EXPO Kulesi’ne çıktı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, cuma günü açılışı yapılacak EXPO ...

Sheraton, Adana’da kongre turizmini canlandıracak
  • 11.07.2014 12:57

Sheraton, Adana’da kongre turizmini canlandıracak

Adalı Holding ’in 130 milyon doların üzerinde bir yatırımla inşa ettiği Sheraton ...

Sheraton Bursa’nın havuzu yaz etkinlikleri için hizmete girdi!
  • 25.06.2013 09:58

Sheraton Bursa’nın havuzu yaz etkinlikleri için hizmete girdi!

Bursa’nın yeni kalbi Nilüfer’de faaliyete geçen Sheraton Bursa, açık havuzu, öze ...

Sheraton ve Aloft, Bursa'nın turizm potansiyeli ile büyüyecek!
  • 08.04.2013 08:20

Sheraton ve Aloft, Bursa'nın turizm potansiyeli ile büyüyecek!

Otel yatırımı öncesi Bursa'nın turizm potansiyeli konusunda araştırma yapan Faik ...

Sheraton, Intercontinental ve Rixos gibi oteller Diyarbakır'a yatırım yapacak!
  • 11.03.2013 11:51

Sheraton, Intercontinental ve Rixos gibi oteller Diyarbakır'a yatırım yapacak!

Terör sebebiyle yıllardır bölgeye gelemeyen yerli ve yabancı yatırımcılar, sürec ...