maritbet girişmaritbet
Swissotel Hotel&Resorts Bodrum’un havasını değiştirecek!

Swissotel Hotel&Resorts Bodrum’un havasını değiştirecek!

Swiss Hotel & Resorts'un portföyü, iki yeni lüks otel ile genişliyor: Bodrum'da bir sahil ve bir şehir Resort'u... İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Bodrum da, İsviçre kökenli bu uluslararası otel grubu için, Türkiye pazarının önemli bir destinasyonu olacak

Swiss Hotel & Resorts'un portföyü, iki yeni lüks otel ile genişliyor: Bodrum'da bir sahil ve bir şehir Resort'u... İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Bodrum da, İsviçre kökenli bu uluslararası otel grubu için, Türkiye pazarının önemli bir destinasyonu olacak.

Bu iki yeni otelin 2013 ve 2014'te açılması planlanıyor.

Swissotel Genel Müdürü Gerhard Struger ve Swiss Hotels&Resort Başkanı Meinhard Huck ile Bodrum Swiss Hotels&Resorts hakkında keyifli söyleşi gerçekleştirdik.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Otelcilik sektöründe çalışmaya nasıl karar verdiniz?

Meinhard Huck: Ailemin Almanya'da küçük bir oteli vardı. Başlangıç noktası orası tabii ki. Aslında küçükken otobüs şoförü olmak isterdim sonra baktım ne otobüs var, ne eğitim var, en sonunda otelci olmaya karar verdim. Bol bol seyahat ediyorum, seyahat etmeyi çok seviyorum. Esas sebeplerimden biri o seyahat etmeyi sevmem.

Gerhard Struger: Küçükken ne yapacaksın diye soruluyordu aile içerisinde. Viyana'da otel işletmeciliği bölümüne gittim. Genelde bu sektöre giren insanlar çok hızlı bir şekilde gelişirler. Okulu bitireli 20 sene oldu ve çok eğleniyorum.

Çağdaş İnşaat ile olan ortaklığınız nasıl gelişti?

Gerhard Struger: Çağdaş İnşaat, Bodrum'da diğer faaliyetlerini gösterdiği gibi başka alanlarda da faaliyet gösteriyorlar. Böyle bir projenin olduğu duyuldu ve karşılıklı bir araya geldik. Projeyi beraber konuştuk.

Doğru projeydi, anlaşma şartlarında da mütabık kaldık. Çağdaş İnşaatla çok güzel bir ortaklığımız doğdu. Genelde anlaşma yaptığımız mal sahiplerimiz her zaman otelleri gezerler ve görürler. Uzun olarak gezerler Swissotel İstanbul bu anlamda önemlidir bizim için. Biz kolay ulaşılırız; belki de en büyük farkımız budur, diğer firmalar arasında. Herkes ulaşılabilir bu da çok önemlidir. Üç bin tane otele sahip olmak istemiyoruz daha az otel işletmesi yapıp insanlarla doğru bir ilişki kurmak önemli.

Swissotel, Türkiye'deki varlığını güçlendiriyor.

Yeni otellerinizden bahseder misiniz?

Meinhard Huck:Başka bölgelere bakıyoruz Türkiye için ama şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Şu anda hali hazırda üç otelimiz varken, iki otel ilave edince ortalama yüzde atmış altı gibi bir büyüme olmuş oluyor.

Şu anda bundan dolayı çok mutluyuz. Türkiye'de yer bakıyoruz ama önümüzdeki iki sene içerisinde on tane farklı nokta olacağız anlamına gelmiyor. Bu kontrollü bir yatırımdan yanayız. Doğru zamanda, doğru lokasyonda, doğru iş ortağıyla beraber otel açabilmek önemli.

Neden Bodrum'da iki ayrı noktada otel açmaya karar verdiniz?

Meinhard Huck: İki otel de ayrı yerlerde yer alıyor.

Biri, deniz kenarında plajlı diğeri ise şehrin tam içerisinde. Bodrum'da ille de deniz kenarında olmanız gerekmiyor. Bodrum çok güzel bir lokasyon. Bodrum'da devamlı bir yerden başka bir yere gidiliyor. Dolayısıyla kaldığınız yerin ille de deniz kenarında olması gerekmiyor. Şehrin içerisindeki otelde bu amaca hizmet ediyor.

Gerhard Struger: Rahatlayabileceğiniz, huzur içerisinde kalabileceğiniz bir otel olacak. İki otel işlettiğiniz zaman birtakım avantajlar beraberinde getiriyor. İşletme olarak baktığımız zaman aynı anda işletiliyor olması büyük bir avantaj olacak.

Ortaklarımızla da ortak görüşü paylaşıyoruz, iki otel olma fikri de beraber alındı.

İstanbul'daki Swissotel, restoranlarıyla oldukça popüler. Bodrum'da da bu restoranlar faaliyet gösterecek mi?

Meinhard Huck: Tabii ki biz de orada popüler restoranlar açmayı planlıyoruz. Popüler olmayan hiçbir şeyi yapmak istemiyoruz.

Hizmet sektöründe çalışmanın zorlukları neler?

Meinhard Huck:Doğru ekip çalışanlarını bulabilmek önemlidir. Çok güçlü bir eğitim programımız vardır.

Tüm dünyadaki otelcilik okullarıyla çalışıyoruz özellikle Lozan'da olan. Türkiye'de de özyeğin Üniversitesi ile çalışıyoruz. Birlikte işbirliği programımız var. özyeğin Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin turizm bölümünde olanların öncelikli olarak işe alınma ve staj yapma gibi olanakları var. Ayrıca Çin'de ve Hindistan'da da eğitim merkezlerimiz var. özellikle markamızı temsil edecek doğru kişilerin eğitimleri bizim için çok önemli. İstediğimiz gibi serviste bulunabilsinler.

Bodrum'da açılacak olan otelin mimarisinden bahseder misiniz?

Gerhard Struger: Bizim tasarım felsefemiz vardır; sadece Bodrum için değil dünyanın her bir yerindeki Svvissoteller için. Çevresel faktörlere ve etkenlere de saygı duyarız. Bodrum'da varolduğumuz zaman oradaki çevresel etkenlerde bizim için önemlidir. Londra'da ki bir otelle Bodrum'daki oteli karşılaştıranlayız. Resort bir otelse onun gereklerine göre düzenlenebilir.

Bodrum'daki otellerin spa merkezlerinden bahseder misiniz?

Gerhard Struger:Her iki otelde de bizim spa markamız Pürovel'dir. Onlar olacak. Swisstel'in kendi markasıdır. İsviçre dilinde nehir anlamına geliyor.

Spa'lar konusunda da çok tecrübeliyiz. Biliyorsunuz ki Türkiye'de Ankara'da, İzmit ve İstanbul'da ki otellerimizde de çok büyük spalarımız var. Kesinlikle spa, otellerde olmazsa olmazlardan biridir.

Bodrum Swiss Hotels&Resorts'in hedef kitlesi?

Meinhard Huck: Segment olarak baktığımızda yerli pazar çok önemli Türk pazarı. Uluslararası baktığımız zaman bizi bilen bir profil ama biz aynı zamanda toplantılı gruplar içerisinde de ihtiyaca cevap vereceğiz.

Bizim global satış ofislerimizin önceliği Bodrum'daki otelin satışından sorumlu olacaktır özellikle bu toplantılı gruplar için. Sadece tatil için değil toplantı içinde seyahat edenler için de. Doğal olarak mevsiminde oraya hayli rağbet olacaktır fakat mevsimi olmadığı zaman da insanların oraya gitmesi için ihtiyacı oluşturmamız gerek, özellikle toplantı salonlarımız ve spa'mızla biz mevsim dışında da orada potansiyel oluşturacağız.

Meinhard Huck:Doğru ekip çalışanlarını bulabilmek önemlidir.

Çok güçlü bir eğitim programımız vardır. Tüm dünyadaki otelcilik \ okullarıyla çalışıyoruz özellikle Lozan\da olan. Türkiye'de de Özyeğinl Üniverstiesi ile çalışıyoruz. Birlikte işbirliği programımız var.

Mine Yurdabak/Alem

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Swissotel Hotel&Resorts Bodrum’un havasını değiştirecek!
  • 27.06.2012 16:13

Swissotel Hotel&Resorts Bodrum’un havasını değiştirecek!

Swiss Hotel & Resorts'un portföyü, iki yeni lüks otel ile genişliyor: Bodrum'da ...

Swissotel Bodrum otellerini görücüye çıkardı!
  • 20.06.2012 15:08

Swissotel Bodrum otellerini görücüye çıkardı!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Bodrum da, İsviçre kökenli bu uluslararası ...

Swissotel Bodrum’da iki otel açacak!
  • 19.06.2012 11:48

Swissotel Bodrum’da iki otel açacak!

Swissotel Hotels&Resorts, 2013 ve 2014 yıllarında Bodrum’da iki otel açacak. Ote ...