Titanic Grubu, Anadolu'da franchise ile ilerleyecek
55 milyon euroluk yatırımla golf turizmine giren Titanic Grubu, uluslararası bir zincir olmayı hedefliyor.
Turizm sektöründe yurtdışı otelcilik yatırımlarının yanısıra resort, kış, kongre, spor ve şehir otelciliğinde de faaliyet gösteren Titanic Grubu, 55 milyon euroluk yatırımla Belek'te golf turizmine de girdi. Turizmde çeşitlendirmeye büyük önem verdiklerini belirten Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün ile yeni yatırımlarını, sektörü ve merak edilenleri konuştuk. Aygün, Titanic Grup olarak franchise vermeye başlayacaklarının müjdesini verdi.
Devam eden yatırımlarınız nasıl gidiyor?
Berlin'de 80 milyon euro yatırımla 400 yatak kapasiteli üçüncü otelimizi açıyoruz. Giresun'da AVM ve 300 odalı, 35 milyon euroluk kompleks bir yatırımımız var. Bu yıl açacağımız bu otel Karadeniz'deki ilk yatırımımız olacak. Bodrum'da 60 milyon euroluk yatırımla 393 oda ve 7 villadan oluşan yeni tesisimizi haziranda açacağız. 2016'da ayrıca Hamburg, Münih ve Düsseldorf'ta minimum 200 odalı şehir otelleri açmayı hedefliyoruz. Finans için çalışmalarımız devam ediyor. 2017'de de golf sahamızın yanına 65 milyon euroluk yatırımla yeni bir otel yapacağız.
HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPMALI
Farklı sektörlere girme planınız var mı?
Herkesin bildiği işi yapması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bir Türk firmasının uluslararası turizm zinciri olabileceğini kanıtlamayı hedefledik. Bu doğrultuda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonra özellikle Anadolu'da franchise ile ilerlemeyi planlıyoruz.
2016'yı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Zor bir yıl olacak. Rus turistin gelmeyecek olması sektör için büyük kayıp. Alternatiflere odaklanmak en doğru adım.
Sizde Rus turist oranı nasıl?
Bizde pazar çeşitliliği yüksek. Rusya'nın oranı yüzde 10. Bunu da İran ve İsrail gibi pazarlarla ikame etmeyi planlıyoruz.
Belek'teki golf tesisiniz için ne kadarlık bir yatırım yaptınız?
Turizmin hemen her alanında faaliyet gösteriyoruz. Nerede eksik olduğumuza baktık ve golf tesisi yatırımına karar verdik. Bu tesisi 2015 Temmuz ayında 54 milyon euroya satın aldık. 1 milyon euro da düzenleme için yatırım yaptık.
1 MİLYON TL'LİK PEYZAJ YATIRIMI
Bodrum'da inşaatı devam eden otelinizin ÇED raporunda sorunlar olduğu iddia edildi. Son durum nedir?
Burası 1988'de Orman Bakanlığı tarafından Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen bir yer. Burayı Bursa'daki Yazıcı Otelleri'nin sahibi İbrahim Yazıcı devletten tahsis almıştı. İbrahim Yazıcı öldükten sonra oğlu Serkan Yazıcı Güvercinlik A.Ş.'ye hakkını sattı. Bu şirketin sahipleri Haluk Çınar ve Hamza Balcı idi. Biz de bu işe başta kiracı olarak girmiştik. İnşaat başladıktan sonra ortaklar satmaya karar verdi. Teklifimizi verdik ve satın aldık. Burada ne bir tane ağaç kestik ne ÇED raporuyla alakalı bir süreç yaşadık. Hatta satın alma sonrası 1 milyon liralık peyzaj çalışması yaptık. 40 bin adet ağaç ve bitki diktik. Titanic Grubu olarak kamu ve doğaya zarar verecek hiçbir işe girmeyiz.
ANTALYA'NIN KAYBI YÜZDE 25'İ BULABİLİR
Antalya'da ne kadarlık bir kayıp bekliyorsunuz?
Yüzde 25'i bulabilir. Rusya ile çalışan ve bu nedenle krize düşen otelci arkadaşlarımız için çok üzülüyorum. Bir otel minimum 500 kişiyi istihdam ediyor. Bu dolaylı istihdamla 2 bin kişiye tekabül ediyor.
EXPO 2016 bunun önüne geçebilir mi?
EXPO 2016 ve yeni yapılan Disneyland'ın mutlaka katkısı olacaktır. Ancak kaybın olacağı gerçeğini değiştirmiyor. İnşallah
minimumda kalır.
Sabah
- Etiketler:
- Titanic Grubu
- Mehmet Aygün
- Titanic Hotels
Yorum Yaz