maritbet girişmaritbet
Travel and Leisure'a göre İstanbul, turizm kenti yarışında Avrupa birincisi!

Travel and Leisure'a göre İstanbul, turizm kenti yarışında Avrupa birincisi!

Travel and Leisure'a göre İstanbul turizm açısından Avrupa'nın 1. dünyanın 2. kenti seçildi

Ünlü küresel seyahat dergisi Travel and Leisure, İstanbul'u Avrupa'nın en iyi turizm kenti ilan etti. Geçen yılın Avrupa birincisi Floransa'yı tahtından indiren İstanbul “Dünyanın En İyi 10 Turizm Kenti” sıralamasında ise Bangkok'tan sonra 2. oldu.

Dergi Avrupa'nın en iyi turizm destinasyonu sıralamasını şöyle yaptı:
1-İstanbul (2), 2-Floransa (1), 3-Roma (3), 4-Barselona (5), 5-Paris (4), 6-Venedik (6), 7-Prag (-), 8-Bruges (-), 8-Viyana (8), 10-Londra (-)

Avrupa sıralamasında iki kent 8'inci sırayı paylaştı.
Dergiye göre dünyanın en iyi 10 turizm destinasyonu ve geçen yılki durumları şöyle: 1- Bangkok (1), 2-İstanbul (3), 3- Floransa (2), 4- Cape Town (4), 5- Kyoto (9), 6-Roma (6), 7-Charleston, ABD (-), 8-Barselona (-), 9-Paris (10), 10-Chiang Mai, Tayland (-)

İstanbul dünyanın en iyi turizm kentleri sıralamasında geçtiğimiz aylarda bir sıra yükselerek ikinciliğe yerleşti.

Travel and Leisure'ın “2013 Dünyanın En İyileri” anketi 1 Aralık 2012-1 Nisan 2013 tarihleri arasında derginin sayısal versiyon dahil aboneleri, internet sitesi üyelerinin oylarıyla belirlendi. Oy atan okurlar ya da turizm meraklıları uçakla ulaşım, oteller, otel-spalar, araba kiralama, kentler, turizm operatörleri, safari donanımları, otel markaları, havalimanları, büyük yolcu gemileri gibi kategorilerin her biriyle ilgili birkaç soruyu yanıtladı. Yanıtlar alındıktan sonra profesyonel amaçlı yönlendirmeler olup olmadığı yönünde bir araştırma daha yapıldı. Sıralama yöntemine ilişkin bilgiler Travel and Leisure'nin internet sitesinde ayrıntılı biçimde anlatıldı.
Ünlü derginin sıralamasında kentler, ülkelerin durumlarına göre her yıl yapılan ankette değişik puanlar elde edip, iniş ve çıkışlar gerçekleştirebiliyorlar.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezdirmez: “Herhangi bir hasarın bulunmadığı söylenebilir"
  • 25.04.2025 11:00

Sezdirmez: “Herhangi bir hasarın bulunmadığı söylenebilir"

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Hasarları Tespiti Daire Başkanı Tuğrul Sezdirme ...

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"
  • 24.04.2025 13:32

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD’da koordinas ...

Babel restoranları Türkiye’ye geliyor
  • 14.04.2025 15:35

Babel restoranları Türkiye’ye geliyor

Lübnan mutfağının seçkin temsilcilerinden ve Orta Doğu’nun önemli markalarından ...

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”
  • 04.04.2025 15:46

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’u depreme dayanıklı h ...

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı
  • 13.02.2025 15:07

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO iştiraki Emla ...

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 hedefi 42 milyon yolcu
  • 27.12.2024 17:56

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 hedefi 42 milyon yolcu

Bu yılın 11 ayında 37,9 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yıl ...

Öne Çıkanlar