maritbet girişmaritbet
Turizm sektörü Ağustos’ta bayram edecek!

Turizm sektörü Ağustos’ta bayram edecek!

Ramazan ayının yaz tatiline denk gelmesiyle olumsuz etkilenen turizm sektörü, bu yaşadığı düşüşü bayram dopingi ile telafi etmeyi hedefliyor

Ramazan ayının yaz tatiline denk gelmesiyle olumsuz etkilenen turizm sektörü, bu yaşadığı düşüşü bayram dopingi ile telafi etmeyi hedefliyor.

 Konaklama rezervasyonlarını bayram öncesi tamamlayan turizmcilerin Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladığını bildiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye ve Ege turizminin bayram dopingini yaşadığını söyledi.Türkiye'de turizm rakamlarının ilk 6 ayda yüzde 14,5, İzmir'de ise yüzde 4,5 oranında artış gösterdiğini belirten Başkan İşler, şöyle konuştu: "Bu rakamlar turizmde geçen yıla oranla üstelik Gezi olaylarına rağmen fevkalade bir artışın göstergesidir. Bu yüzden çok mutluyuz ancak hepimizin bildiği gibi mübarek Ramazan ayının yaz mevsiminin tam da pik noktasına gelmesinden dolayı Temmuz ayında biraz düşüş yaşadık. Ancak bu düşüşü tesislerimize bayram dopingi ile birlikte gelen hareketlilikle Ağustos ayında fazlasıyla telafi edeceğiz." Ağustos ayı ve bayramla birlikte Türk turizm sektöründe başlayan yükseliş ivmesinin Arefe ile birlikte yüzde 100 doluluğa ulaşacağını açıklayan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu doluluk bayram sonu ile bitmiyor, turizmciler olarak yapmış olduğumuz promosyon ve kampanyalarla okulların açılmasına kadarki bir buçuk aylık süreçte rezervasyonlarımızı yüzde 90 civarında doluluk oranlarıyla tamamlayacağız gibi gözüküyor. Turizmde yaşanan bu bayram dopingi okullar açılıncaya kadar devam edeceğini göstermektedir. Türkiye turizmi 2013 yılı itibariyle sezon öncesi koymuş olduğu hedefleri yakalayacaktır."

İşler, "Turizm sektörünü temsil eden bir yönetici olarak tatilcilere Türkiye'nin hangi turizm bölgesini tavsiye ediyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Bu yaz oldukça sıcak günler geçirdiğimiz Ege bölgesi; özellikle gastronomisiyle, iklimiyle ve inanç-kültür turizmiyle yine Türkiye'nin en önemli destinasyon merkezlerinden biri olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı Ege'nin cömertliğini yaşamaları, iklimlendirilmiş klimalı atmosferinden faydalanmaları ve Ege'nin kendi doğallığındaki sihri yaşamak adına bayramı Ege'de geçirmek için davet ediyoruz."

Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"
  • 15.01.2022 17:15

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağı ...

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor
  • 20.05.2021 17:34

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının düşüşe geçmesi, turizmde sezon ...

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!
  • 23.01.2021 09:33

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da sektör temsilcileri, geçen ...

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!
  • 05.01.2021 11:24

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ...