maritbet girişmaritbet
Türkiye, 126 milyar dolarlık islami turizmin gözdesi oldu!

Türkiye, 126 milyar dolarlık islami turizmin gözdesi oldu!

'Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı: Tüketici İhtiyaçları ve Görünüm'' başlıklı araştırmaya göre, Türkiye geçen yıl Malezya'nın ardından en fazla Müslüman turist çeken ülke oldu

En çok gezen Müslüman ülkelerde S. Arabistan başı çekerken, 'Seyahatte sizin için en önemli kriter ne' sorusunda %67 'Helal gıda' cevabını verdi.

Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı: Tüketici İhtiyaçları ve Görünüm'' başlıklı araştırmaya göre, Türkiye geçen yıl Malezya'nın ardından müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci ülke oldu. New York merkezli danışmanlık firması DinarStandard ile merkezi Singapur'da bulunan helal-dostu turizm pazarı firmalarından Crescentrating tarafından 14 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre müslüman turistler 2011 yılında 126,1 milyar dolar harcadı. Bu rakam ile global turizm pazarı içerisindeki Müslüman turizm pazarının payı yüzde 12,3'e yükseldi. Söz konusu araştırmaya göre küresel turizm pazarı halen yıllık ortalama yüzde 3,8 büyürken, küresel İslami turizm pazarı yüzde 4,8 büyüme kaydetti. Müslüman turistler pazarının büyüme hızının, 2020 yılına kadar devam eden sürede küresel turizm pazarının büyüme hızından daha yüksek olacağı öngörülüyor. 2020 itibarıyla da Müslüman turizm pazarının küresel turizm payı içerisindeki payının yüzde 12,3'ten yüzde 13,4'e yükselerek 192 milyar dolara  ulaşması bekleniyor.
 
Ramazan mönüsüyle tavlıyor
 
Avustralya'nın Queensland eyaletinde sörf cenneti olarak bilinen Gold Coast sahillerinde hizmet veren Marriot ve Hilton otellerinin özel Ramazan iftar  menüleri hazırlayarak Müslüman sörfçüleri çekmeye çalıştığı ifade edilen araştırmaya göre, küresel turizm pazarında henüz yeni tanınan Müslüman turistler  segmenti, sektörde doyurulması gereken büyük bir fırsat sunuyor.
 
Çinli turistlerin yıllık harcamasının iki katı
 
Araştırmaya göre, 126,1 milyar dolarlık Müslüman turizm pazarı, Alman turistlerin yıllık yurt dışı harcamasından daha büyük. Ayrıca, Çinli turistlerin yıllık harcamasının iki katına denk düşüyor. Araştırma hakkında konuşan Crescentrating CEO'su Fazal Bahardeen, ''Bu araştırma, turizm pazarındaki tüm oyuncuların Müslüman hayat tarzı turizm pazarındaki potansiyeli değerlendirmelerini ve yeni pazarlama stratejileri geliştirmelerini sağlayacak'' dedi.
 
İLK KRİTER HELAL GIDA
 
 Araştırma sonuçlarına göre:
 
-Türkiye 2011 yılında Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler listesinde Malezya'dan sonra ikinci oldu. 
- 2011'DE kendi ülkesi dışına en çok ziyaret gerçekleştiren Müslüman ülkeler, Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt olarak sıralandı. 
- MÜSLÜMAN olmayan bir ülkede yaşayıp yurtdışına en çok ziyaretçi veren ülke sıralamasında Almanya birinci sırada yer aldı. 
- ARAŞTIRMA kapsamında yapılan ankette, ''Seyahat ederken sizin için önemlisi aşağıdakilerden hangisidir?'' şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 67'si ''helal gıda'' cevabını verdi.
 
Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk müteahhitlerden Kalkınma Yolu Projesi'nde yıllık 5 milyar dolarlık iş beklentisi
  • 24.07.2024 10:21

Türk müteahhitlerden Kalkınma Yolu Projesi'nde yıllık 5 milyar dolarlık iş beklentisi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Kalkınma Yolu Projesi'nin Türk firmalar tara ...

Mostar Köprüsü'nün yeniden yapılışının 20'nci yılı kutlandı
  • 24.07.2024 09:57

Mostar Köprüsü'nün yeniden yapılışının 20'nci yılı kutlandı

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından 1566'da inşa edilen ve Bosna ...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...