maritbet girişmaritbet
Türkiye imaj değişimi için hızlı bir tanıtım yılı geçirecek

Türkiye imaj değişimi için hızlı bir tanıtım yılı geçirecek

Türkiye imaj değişim çalışmaları için çeşitli etkinlikler düzenleyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışında "deniz kum güneş" olarak bilinen imajını değiştirmek amacıyla yıl boyunca gurme gezileri, sanat ve kültür turları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirecek. AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, dünyanın önemli turizm destinasyonlarından birisi haline gelen Türkiye, hızlı bir "tanıtım yılı" geçirecek. Türkiye'nin kültür ve turizmdeki atılım politikalarını yeni bir çerçeveye oturtan Bakanlık, usta fotoğrafçılarla ve Hollywood yıldızı Julianne Moore ile yürüttüğü çalışmaların yanı sıra moda haftalarından festivallere, sosyal medyadan TV programlarına kadar her mecrayı tanınmak için kullanacak. Bu kapsamda Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce geniş bir izleyici kitlesine sahip önemli spor aktivitelerinden biri olan Uluslararası Roland Garros Grand Chelem Tenis Turnuvası organizasyonuna sponsor olunması planlanıyor. Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Kültür Müsteşarlığının iş birliğiyle 1. Dünya Savaşı'nı anmak ve barışı, kültürel yakınlaşmayı arttırmak amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Avrupa'ya göçün 50. yılı etkinlikleri kapsamında Brüksel Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince, Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı'nda sinema, tiyatro, müzik, resim, folklor gösterileri sunulacak. 

Kopenhag Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Anadolu Kültür Günleri gerçekleştirilecek.

Polonya'ya "Polenezköy"lü sergi
Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin başlamasının 600. yıl dönümü nedeniyle her iki ülkede de birçok etkinliğe imza atılacak. Tanıtma Genel Müdürlüğünce, faaliyet gösteren önemli tur operatörleri ile "600. yıl" temasının öne çıkarılacağı reklam filmleri çekilecek ve Polonya'da "Türk Mutfak Günleri"yle Anadolu'nun yemek kültürü tanıtılacak. Polonya'nın önemli basın yayın kuruluşlarından 25 gazeteci Türkiye'de misafir edilecek. Gelecek ay Türkiye-Polonya turizm sektörü temsilcileri çalıştayla bir araya getirilecek. Varşova veya Krakow kitap fuarlarına katılım sağlanacak; Varşova, Krakow, Gdansk, Wroclaw ve Ponzan şehirlerinden seçilecek merkez şehir meydanlarında açık havada Türkiye, 600. Yıl ve Polonezköy temalı fotoğraf sergisi açılacak. 

Alman pazarına özel tanıtım
Sosyal medyanın gücünden faydalanmak isteyen Bakanlık, Türkiye ile ilgili sosyal medya ağları üzerinden yarışmalar da düzenleyecek. Orta Asya'nın en büyük sinema festivali olan Eurasia Film Festivali'nde Türk sinemasına bölüm ayrılacak.

Borussia Dortmund Alman Futbol Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan ile başlayan Türkiye Tanıtım Kampanyası'na devam edilmesi de düşünülüyor. Alman kamuoyu tarafından beğenilen ve takip edilen medyatik kişilerin seçilmesi ve söz konusu kişilerle Türkiye'nin tanıtımının Almanya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türk mutfağının özel lezzetlerinin tanıtılması amacıyla çeşitli dünya çapında dağıtılacak dergiler ve kitaplar da hazırlanacak. Alman kanalı Arte'de "Türkiye Günleri" adı altında 6 bölümlük Türkiye gezi programı yapılacak. 

Almanya'da ekim ayında "Dede Korkut Operası" sanatseverlerin beğenisine sunularak Türkler için önemli efsanevi bir karakterin tanıtımı yapılacak. Yine Almanya'nın önemli tiyatroları arasında sayılan Maxim Gorki Tiyatrosu'nda ilk kez bir Türkçe oyun sergilenecek. Helsinki'de ağustos ayında düzenlenecek Flow Festivali'ne Türkiye'den katılacak önemli caz sanatçıları performans sunacak. 

İngiltere'de Kraliyet Bahçe Düzenleme Topluluğunca her sene gerçekleştirilen bahçe düzenleme ve çiçek festivali olan Hampton Court Sarayı Çiçek Festivali "Dünya Bahçeleri" etkinliğinde "Türk Bahçesi" de görücüye çıkacak.

İstanbul'a rekortmen ip cambazı reklamı
ABD'de başarılarıyla Guiness Rekorlar Kitabı'na giren akrobat Nik Wallenda, İstanbul Boğazı'nın iki yakası arasında ip üzerinde yürüyerek Avrupa kıtasından Asya kıtasına geçecek. Projeyle Türkiye'nin, Asya ve Avrupa arasında bir köprü olma özelliğinin vurgulanması ve söz konusu etkinliğin dünya basınında yer alması planlanıyor.

AA

Yorum Yaz