maritbet girişmaritbet
Türkiye Turizm Meclisi kuruldu!

Türkiye Turizm Meclisi kuruldu!

Türkiye turizminin en önemli kuruluşları tek çatı altında birleşerek Türkiye Turizm Meclisi’ni kurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ’ın temelini attığı meclis sektör sorunlarının eşgüdümlü çözümü için hareket edecek

Türkiye turizminin en önemli kuruluşları tek çatı altında birleşerek Türkiye Turizm Meclisi'ni kurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın temelini attığı meclis sektör sorunlarının eşgüdümlü çözümü için hareket edecek.

Meclis, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Turizm Restorasyon Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Deniz Turizmi Birliği Derneği'nden (DTB) oluşuyor.

Partimiz, kulübümüz turizm

Meclisin temelini atan Bakan Günay, turizm sektörünün doğrudan ve dolaylı olarak 2 milyona yakın insana iş sağladığını belirterek, “Her yıl mayıs ayında işsizlik düşer Türkiye 'de, bunu da ekonomi birimlerimiz büyük bir sevinçle açıklarlar. Niye işsizlik düşer? Çünkü turizm sektörü devreye girer de onun için” dedi. Konuyu Radikal 'e değerlendiren Günay Meclis'i çok önemsediğini kaydederek “Ülkemizin dış ticaret açığının yüzde 20'sini kapatan turizm sektörü artık tek çatı altında birleşiyor.

Sorunları, öncelikleri, gelişmeleri tek elden takip etme şansını yakalayacağız. Turizm bu ülkenin en dinamik sektörü. Türkiye Turizm Meclisi'nin temelini attık. Turizm sektörü açıklama yaptığında tüm Türkiye dikkat kesilecek” diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da 21. yüzyılın çevre odaklı bir yüzyıl olduğuna işaret ederek, “Bir Ergene Nehri'nin kenarında 2 bin 187 sanayi tesisi varsa, Dalaman Çayı'nda balık değil, zehir tutuyorsanız düşünmemiz lazım. Kaz Dağları 'nda altın , gümüş arıyorsanız tepkiyi koyacak olan bu birlikteliktir. Sektöre büyük görevler düşmektedir. Bizim partimiz turizm, bizim kulübümüz turizm” diye konuştu.

Türkiye Turizm Meclisi'ni kuran sekiz kuruluşun ortak kararıyla seçilecek başkanı her üç ayda bir kamuoyuna sektörün ihtiyaçları, faaliyetleri ve görüşlerini duyuracak. Ayda bir kendi içinde toplanacak olan Türkiye Turizm Meclisi'nin başkanı her seferinde değişecek. Ayrıca üye üç kuruluşun önerdiği yeni bir kuruluş da meclise üye olabilecek.

Radikal

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye Turizm Meclisi kuruldu!
  • 23.06.2012 12:48

Türkiye Turizm Meclisi kuruldu!

Türkiye turizminin en önemli kuruluşları tek çatı altında birleşerek Türkiye Tur ...