maritbet girişmaritbet
Vera Hotels&Resorts, İstanbul, Ankara ve İzmir’de otel işletmeciliği yapmak istiyor!

Vera Hotels&Resorts, İstanbul, Ankara ve İzmir’de otel işletmeciliği yapmak istiyor!

Vera Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Ali Osman Erbaş, İstanbul, Ankara, İzmir ve hızla gelişip büyüyen diğer illerde de otel işletmeciliği yapmak istediklerini belirtiyor...

 

Turizm sektöründe 35 yıllık bir geçmişe sahip olan Vera Hotels & Resorts, 4 adet 5 yıldızlı ve 2 adet 4 yıldızlı otel yatırımları ile çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de özellikle şehir otelciliği konseptinde büyümeyi hedefleyen Vera Grup, yurtdışında da otel kurmayı planlıyor. Mısır'da otel yatırımı yapma konusunda büyük bir aşama kat ettiklerini ifade eden Genel Koordinatör Ali Osman Erbaş, turizm sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Vera Akademi'yi yakın zamanda kuracaklarını belirtiyor. 
 
Vera Hotels & Resorts ismiyle turizm sektöründe önemli bir markasınız. Otel yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Sektöre 1980'li yılların başında girdik. Seyahat acentesi, yurtdışı tur operatörlüğü, havayolları ve otel işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren şirketimiz Ten Tour, sektörün gelişimine çok büyük katkılar yapmış ve öncülük etmiştir. 2000'li yılların başında otelcilik alanında faaliyet göstermek üzere Vera Hotels & Resorts'u kurduk. Grubumuzda şu anda 4 adet 5 yıldızlı, 2 adet de 4 yıldızlı oteli var. Ayrıca Nevşehir bölgesinde 1 adet özel belgeli butik otelimiz bulunuyor. 5 yıldızlı tesislerimiz Vera Hotcl Mare-Belek-Boğazkent, Vera Stone Palace-Side, Vera Hotel Verde-Belek ve Vera Club Tmt-Bodrum'dan oluşuyor. 4 yıldızlı otellerimiz ise Vera Santa Maria-Kuşadası ve Vera Taşsaray-Ürgüp. 
Grubumuzun toplam oda sayısı 1776'dır. 
 
Otellerin genel konseptinden söz eder misiniz? Oda tipleri ve özellikleri nelerdir? 
 
Resort otellerimiz aile konsepti odaklı tesislerdir. Kapadokya bölgesindeki tesislerimiz ise kültür turizmine hizmet veriyor. Sahildeki resort otellerimizde standart odalarımızın yanında, 2 yatak odalı aile odalarımız mevcut. Her tesisimizde engelli misafirlerimiz için özel dizayn edilmiş, engelli odalarımız da bulunuyor. Tesislerimizdeki tüm odalarımız misafirlerimizin rahatı düşünülerek, son derece konforlu dizayn edilmiştir. Misafirlerimizin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dekore edilmiştir. 
 
Tesis içinde farklı aktivitelere yönelik neler yapıyorsunuz? Ne gibi özel hizmetleriniz var? 
 
Çok hızlı teknolojik gelişmelerin yaşandığı günümüzde, rekabetin kıyasıya yaşandığı globalleşen dünyada, tatil ihtiyacı hayatımızın olmazsa olmazlarından bence. Misafirlerimiz haklı olarak bütün yılın yorgunluğunu ve stresini atacak koşulların beklentisi içinde. Tüm ekip olarak tesislerimize tatile gelen misafirlerimizin tüm beklentilerini karşılayarak, onları mutlu etme çabasındayız. Temel prensibimiz şudur: Her misafirimize, tatil için ödediği tüm parasının karşılığını fazlasıyla aldığı hissi yaşatmak. Resort otellerimizde her şey dahil sistemi uygulanıyor. Neredeyse günün 24 saati, misafirlerimizi memnun etmek için sürekli çalışılıyor. Amacımız en lezzetli yemekleri sunmak, tüm aile ve çocukları eğlendirmek ve onlara tüm yıl boyunca birbirlerine anlatabilecekleri mutlu tatil anıları yaşatmak. Tabi tüm bu hizmetleri sunarken, en çok önem verdiğimiz konulardan biri de temizlik ve hijyen. Tüm otellerimizin temizlik ve hijyeni uluslar arası yabancı bir firma tarafından periyodik olarak denetleniyor. Tesislerimiz gıda ve su hijyeni, oda temizlik ve hijyeni, spa temizlik ve hijyeni sertifikalarına sahiptir. Gün boyu tüm misafirlerimiz için spor aktiviteleri. yetişkin ve çocuklar için eğlenceler ve çok keyifli akşam animasyonlarıyla misafirlerimizi mutlu etme gayretindeyiz. Tesislerimiz aile otelleri olduğundan dolayı çocuk kulübünün yanında, sahilde çocuklara özgü çocuk plajlarımız mevcut. Tüm gün çocuk oyunları ve eğlenceleri ile keyifli tatil yaşatıyoruz çocuk misafirlerimize. Yine tüm yorgunluklarını atacak, donanımlı Spa'larımızda ise masaj, kese, köpük ve cilt bakımı, body-care gibi hizmetleri veriyoruz. Tüm tesislerimizde farklı konsepte Ala'cart restoranlarımız, farklı mutfakların lezzetlerini sunuyor. Ayrıca tüm tesislerimizde geleneksel köy kahvaltısı da sunuluyor. Özet olarak tüm otellerimizde misafirlerimizi mutlu etmek adına, tüm çalışanlarımız ekip olarak gülen yüzleriyle hizmet veriyor. Temel amacımız misafirlerimize, evlerindeki rahatı ve mutluluğu hissettirmek. 
 
Otellerin lokasyon özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Otellerimiz Antalya bölgesinde yoğunlaşıyor. Vera Hotel Mare, Boğazkent-Belek bölgesindedir. Boğazkent'i turizme biz açtık. Bölgenin ilk tesisini 2004 yılında biz kurduk. Bu yıl hizmete girecek tesislerle birlikte, yöredeki 5 yıldızlı otel sayısı 14 olacak. Boğazkent-Belek bölgesi, tüm yurtdışı pazarlara hizmet veriyor. Hem Avrupalı hem de Rus tatilciler bu bölgeyi tercih ediyor. 2012 şubat ayında satın aldığımız 5 yıldızlı diğer tesisimiz Vera Stone Palace ise Alman pazarının yoğun olarak tercih ettiği Side bölgesinde. Burada bulunan otellerin tümü yıllardır Almanya pazarına hizmet ediyor. Belek-Kadiriye'de bulunan Vera Hotel Verde yine başta Almanlar olmak üzere Avrupalı konukların yoğun olduğu bir diğer tesisimiz. Bu oteli Kasım 2012"de grubumuza dahil ettik. Bu otelimizi 2013 yılından itibaren Rusya pazarına açmış bulunmaktayız. Bodrum merkezde bulunan Vera Club Tmt ise yine Avrupalı misafirlerin yoğun olarak tercih ettiği bir otelimiz. Ancak pazarımızı çeşitlendirmek için son 2 yıldır Rusya'dan da ciddi sayıda turist ağırlıyoruz. Yine Kuşadası'nda bulunan Vera Santa Maria da yine Avrupalı misafirlerimizin yoğun tercih ettiği bir lokasyonda. Kapadokya'da bulunan Vera Hotel Taşsaray ve butik otelimiz ise half-board ve oda kahvaltı hizmeti veren, kültür turlarının yoğun yapıldığı bir bölgede. Bu bölgedeki tesislerde dünyanın her ülkesinden misafir ağırlıyoruz. Tabi tesislerimize iç piyasadan da yoğun bir ilgi var. Özellikle yaz aylarında otellerimizde çoğunluğu yerli turistler oluşturuyor. 
 
Vera Hotels & Resorts olarak devam eden ve yeni planlanan yatırımlarınız nelerdir? 
 
Vera Hotels & Resorts olarak amacımız tesislerimizi hem sayısal olarak hem de kalite olarak hep yukarı çıkarmak. Yeni yatırımlar konusunda arayışlarımız sürekli devam etmektedir. Halen grubumuza dahil etmeyi düşündüğümüz tesislerle ilgili sıcak temaslarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Yine yurtdışında örneğin Mısır'da, otelcilik yatırımı planlarımız var. Bu konuda somut arayışlar içindeyiz. Grubumuzun hedefleri arasında şehir otelciliğinde de yatırım yapmak ve büyümek var. İstanbul, Ankara, İzmir ve hızla gelişen büyüyen diğer illerimizde de otel işletmeciliği yapmak istiyoruz. Turizm işletmeciliği ve otelcilik sektöründe yani hizmet sektöründe en kıymetli varlığımız insanımız. Sürekli arlan otel yatırımları nedeniyle sektörümüzde kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Otellerimizin sayısının artmasıyla birlikte yetişmiş eleman sıkıntısı da yaşıyoruz. Bu açığı kapatmak, kendi otellerimizde çalışacak kişileri yetiştirmek için Vera Akademiyi kurma hedefindeyiz. En önemli yatırımlardan birini de insanımızın mesleki eğitimine yapacağımız yatırım olarak görmekteyiz. 
 
Vera Hotels & Resorts Grubu'nun geleceğine dair son olarak neler söylemek istersiniz? 
 
Grubumuzu çok parlak bir gelecek bekliyor. Kurumlar ve kişiler hedefleri ve hayalleri ile yaşar. Grubumuzun da bu anlamda dönemsel hedefleri ve büyük projeleri var. Oda sayısını 2015 yılma kadar şu ankinin iki katına çıkarmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşacak güce, bilgi ve tecrübeye; genç, dinamik ve eğitimli bir ekibe sahibiz. Büyük hedefler ulaşılmak içindir. Hedeflerimize ulaşacağımız konusunda kendimize güvenimiz sonsuz. 
 
Başta Vera Mare olmak üzere tüm tesisleriniz için 2012 sezonunu değerlendirir misiniz? 2013 için planlarınız neler? 
 
Başta Vera Hotel Mare olmak üzere tüm tesislerimizde 2012 yılı oldukça iyi geçti. 2012 yılında hedeflerimizin üzerinde cirolara ulaştık. Şu gerçeğe inanıyoruz ki doğru yatırım, doğru ekip. doğru yönetimle doğru hizmet verirseniz her zaman kazanan olursunuz. Biz de Vera Grubu olarak, misafirlerimize iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz. Görüyoruz ki bu iyi hizmetimizin karşılığını, yüksek doluluk ve dolayısıyla da karlılıkla kapatıyoruz. İyi ve doğru hizmet verdiğinizde, karşılığını mutlaka görüyorsunuz ve misafirin her zaman tercihi oluyorsunuz. Bu felsefeyle, 2013 yılının da grubumuz için oldukça iyi geçeceğine inanıyorum. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vera Hotels&Resorts, İstanbul, Ankara ve İzmir’de otel işletmeciliği yapmak istiyor!
  • 07.01.2013 14:41

Vera Hotels&Resorts, İstanbul, Ankara ve İzmir’de otel işletmeciliği yapmak istiyor!

Vera Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Ali Osman Erbaş, İstanbul, Ankara, İzmir ...