maritbet girişmaritbet

Kmk 31. Madde:alınacak Kararın Oylamasına Katılma

11 bağımsız bölümden oluşan bir apartımanda mevcut iki araçlık garaj yönetim planında (1978)zikredilen beş bağımsız bölümden münhasıran birine tahsis edilmiştir. O tarihte anılan beş birimin de kat maliki aynı kişi olduğundan tahsisin o beş bağımsız birimden hangisi lehine olduğu kayda geçirilmemiştir. Aradan geçen zaman için dairelerin mülkiyeti el değiştirmiştir. KMK'nun 31. maddesi ışığında Yönetim Kurulu tahsis konusunda şimdi 2015'te bir karar alırken "doğrudan doğruya kendini ilgilendiren kat maliki görüşmelerde hazır bulunabilir, fakat oya katılamaz" hükmü ışığında karar diğer 6 kat malikinin oyuyla mı belirlenecektir? Yönetim planından anılan ve doğrudan ilgili durumdaki beş dairenin kat malikleri oylamaya katılabilir mi? Teşekkürlerimle.

İyi günler...Toplanıp hakkında karar almaya çalıştığınız bölümler bir kere binanın ortak kullanım alanı değil. Siz nasıl bunun üzerine bir karar inşa edebilirsiniz. Üyelerin katılması ya da oy kullanıp kullanmamasını tartışmanız yersiz. Bu karar sadece o 5 daire sahibini ilgilendiren bir karardır ve kendi aralarında diledikleri gibi çözebilirler. Onlar kendi aralarında çözemeyip ortak kullanıma bırakılmasını isterse ancak o zaman yönetim kararı alabilirsiniz. Böyle bir durumda öncelikle yönetim planını değiştirmeniz sağlıklı olacaktır.

Emlaktasondakika.com

Benzer Sorular

Arsapayı Karşılığı Hak Kaybı

tevfik_1907_fb 03.21.2015 17:49

Sorunuz: iyi günler,arsa payı düzeltme davası sonucunda bazı kat maliklerinin arsa payları eşit olarak mahkemece belirlenmişse bu durumdaarsa payları eşit olan maliklerden birine 2/3 hisseçoğunluğuile düzenlenen bina ortak karar protokolündebüyük daire verilirken payı eşit diğer malike küçük daire verme kararı alınabilirmi.bu durumda mağdur duruma düşen malik nasıl hakkını aramalı hangi kurumlara başvurmalıdır. şimden teşekkür ederim. acilen cevaplarınızı bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkür edermim.

Kentsel Dönüşümden Satış Nası Yapılır

oztuna 03.18.2015 08:01

Merhaba, Kentsel dönüşüm projesine girmiş bir binadaki daire sahibi binden satmak istediği daireyi almayı düşünüyorum.Sanırın mütahitle anlaşma yapılmış.Bina boşaltılmaya başlanmış. Daireyi nasıl satın alabilirim?Kira yardımından yararlanabilir miyim? Hukuki sakıncalr neler olbilir? Nasıl bir yol izlersem zarara uğramam? Saygılarımla. Can Tuna

Göl Panorama Evleri Bahçeşehir

ilker.teker 03.09.2015 13:41

göl panorama evlerinden daire almak üzereyim , ancak proje ile ilgili Danıştaydan alınan yürütmenin durdurulması kararı beni rahatsız etmektedir. böyle bir kararın projenin devamına ve tamamlanmasına etki ne olur. ayrıca herhangi bir olumsuz durumda alacakların tahsili(yapılan ödemeler peşinat vs) sözkonusumudur . ne karad bir süreç alır. bu konularda bizleri aydınlatırsanız sevinirim. saygılarımla ilker Teker İlgili Habere git

Bahariye Caddesi'ndeki Ofisi Alayım Mı?

Haydar Tanyeri 01.08.2015 15:12

Bahariye Caddesi’nde 2. binada 45 metrekare net, 55 metrekare brüt bir ofis var. Burası altı katlı bir bina. Alacağım ofis 5. katta. Bina 25 veya 30 yıllık. 1. ve 2. katları dükkan, üstünde 4 ofis katı var, Katlar müstakil, WC ve banyosu içeride. Kat mülkiyetli. Yatırım amacı ile düşünüyorum. 162 bin liraya almak karlı mıdır? Lütfen yardımcı olur musunuz? Vereceğiniz bilgilerden dolay şimdiden teşekkür ediyorum. Daha fazla bilgi ekledim daha net anlaşılsın diye. Tekrar cevap yazarsanız çok memnun olurum. Biliyorsunuz her zaman alınacak bir şey değil.

Her Zaman Izale-I Şuyu Yapabilirsiniz

Hakan Sipahi 12.26.2014 08:46

Merhaba, toplamı 2700 m2 olan 8 parselli bir adanın birleşimi ve bina yapımı için 7 parsel (2440m2) anlaştık. Fakat bir parselde (260 m2) yarı yarıya ortak olanlardan biri anlaşmaya varmaz iken, diğeri çekimser kaldı. Mevzuatı incelediğimde; ''Adanın riskli alan olması halinde 3' de 2 çoğunluk yeterli'' diyor, fakat bulunduğumuz alan riskli değil. Parsellerin tamamında gecekondu tarzında evler mevcut ve söz konusu sıkıntılı parselde iki ortağın birer adet 4' er katlı 45 yıllık kolonsuz, yığma binaları bulunmaktadır. Parsellerde kat irtifakı ve bina tapuları olmayıp tamamı arsa tapusuna sahiptir, fakat emlâk kayıtları itibarî ile bina ve gelir vergileri ödenmektedir. Sorumu özetlersek, parselin iki ortağı da dâhil olmazsa ada sakinleri olarak her hangi hukuki bir yaptırım hakkımız var mı veya parsel ortaklarından biri anlaşmaya dahil olursa nasıl bir yol izlenir? İzale-i şüyu geçerli mi? Gerek imar kanununda gerekse kentsel dönüşüm kanununda net yorumsuz bir madde bulamadım. Saygılar.

Müteahhit Yapılan Sözleşmeye Uymalı

Levent Özdemir 11.15.2014 20:55

Ben müteahhitten 25 daireli binadan inşaatın bitmesine 1 ay kala borcumu kapatarak tapuyu aldım. Şuan ev tamamlandı. Müteahhit, "İskan raporu alınacak. Aksi halde elektrik su bağlatamazsınız" diye 750 TL istedi. Yapmış olduğumuz sözleşmede (Özel Not: satıcı tarafından bina ile ilgili inşaat sigortası ödendiğinden yapı kullanma izninde alıcı bu konuda herhangi bir ödeme yapmayacaktır) maddesi bulunmaktadır. Bu durumda iskan raporu masrafını benim mi ödemem gerekir? Ödemem gerekirse masrafı 750 lira tutar mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kentsel Dönüşümde Yürütmeyi Durdurma Kararı

Z Toprak 05.21.2014 16:17

Murat Bey, 6306 sayılı kanun kapsamında çürük raporu verilmiş fakat itiraz (yani; belediyeden 60 günlük süre tebligatı v.b.g. henüz gelmedi) aşamasında olan ve de arsa payı düzeltim davası da açılmış olan bir gayrimenkulde kat malikiyim. 12.5.2014 tarihli yazınızla bağlantılı olarak;"Kat maliki olarak yürütmeyi durdurma talebimi ;arsa payı d. davasının sürdüğü mahkemeye mi, belediyeye mi bildirmem gerekiyor ? Ayrıca ihtiyati tedbir talebinde de bulunmam gerekir mi? Saygılar.

Kooperatif Yasasında Değişiklik Var Mı?

Mehmet Ali Ulusoy 05.10.2014 14:15

Selamünaleyküm. Benim sorum şöyle; Kooperatif kurulacak bir arazi satın alındığında ve bu arazinin tam ortasında bir tek ev sahibi arazisini satmak istemiyor ve onunla anlaşılamamışsa, bu kişinin rızası olmadığı halde onun evi kanun zoruyla alınıp kooperatife katılabilir mi? Kooperatifler kanununda böyle bir madde var mı? Selamlar.

Kredisi Bitmemiş Evi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bahadır Çakır 04.09.2014 23:23

Merhabalar. Sinpaş Bosphorus'ta ev almak istiyorum. Satıcı, banka kredisi ile topraktan evi almış. Bende sahip olduğum nakit para ile kredi borcunu kapatıp evi almak istiyorum. Fakat kredi borcunu kapattığım an ev üstüme geçmeyeceği için bu riskli bir durum. Önce borçlu yazısı alınacak, sonra Sinpaş'a gidilip evin devri yapılacak. Bu zaman dilimde alıcı olarak riskimi nasıl bertaraf edebilirim? Parayı bankaya yatırdıktan sonra her şey olabilir sonuçta. Bankaya bloke edebilir mi? Bloke konursa Sinpaş bunu kabul eder mi? Lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var. Kendimi nasıl güvence altına alabilirim?

Belediyeye Giderek Durumunuzu Beyan Edin

Ali Kemal Kuzgun 02.27.2014 20:59

Şehit çocuğuyum. Köyde kullanmadığımız zaman zaman gittiğimiz bir evimiz var. Aynı zamanda 28 yıldır sahibi olduğum ve ikamet ettiğim Adana’da da 120 metrekare bir evim daha var. Muaf olduğumuzu sanarak emlak vergisini hiç ödemedik. Ne yapmamız gerekir? Ne kadar vergi öderiz? Vergi ve faiz tutarı takriben ne kadar olur? Teşekkürler

Poligon Mahallesi'nde Ne Yapabiliriz?

Abdullah 02.19.2014 13:16

Merhabalar, Sarıyer Poligon Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapmak isteyen bir müteahhit firma bazı vatandaşlardan “Sadece imar yükseltmek için yetki verin” diye bir taahhütname imzalatıyor. Evrakta “Şartlı ve koşullu borçlandırmak sureti ile ve ekteki sözleşme…” diye de bir madde var. Bu imzalanan evrakta ekte sözleşme var deyip sadece taahhütnameyi imzaladınız diye ekine istediği gibi sözleşme ekleyebilir mi? Ayrıca bu yapılan imzalar tek taraflı. Sadece arsa sahibi imzalıyor ve müteahhit taraf kendilerine ıslak imzalı nüshayı geri vermiyor. Bizim tahminimize göre bu firma imza aldığı kişilerin arsasını ele geçirmiş görünüyor. Ayrıca “Süre en son kişi imzalayınca başlar” yazıyor. Herkes imzalamayacağına göre sürede başlamamış mı oluyor? Gelecek iyi bir müteahhit firma ile aracı olması durumunu öğrenebilir miyiz? Teşekkürler.

Apartman Yönetimi Keyfi Davranabilir Mi?

Ali Karaca 02.04.2014 22:52

http://www.emlaktasondakika.com/uzmanina-sor/Apartman-toplantisi-15-gun-once-ilan-edilmelidir/3335.aspx Salim bey ; Yukarıdaki linkteki sorumuza vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederiz. Aklımıza takılan birkaç konu var. Yönetim kuruluna yazmış oldukları 2 kişi ve denetim kuruluna seçtikleri 1 kişi toplantıya bile katılmayıp adı bile geçmemiştir. Bunları yazmaları yasal mıdır? Denetim kuruluna yazdıkları 1 kişiyi de kendileri seçmiş (denetim kurulu zaten 1 kişiden oluşuyor) bizim toplamış olduğumuz imzalarda eşi imzalamış olsa da şifahen toplantı talebini karı koca desteklemektedir. “Biz kiracısı olan malikin imzasını aldık; yönetim kurulu burada oturan kiracı varken ev sahibi ne karışıyor?” diye savunmaya geçiyorlar. Sizin işiniz aidatınızı vermeniz gerisine karışamazsınız diyorlar. Bizler aidatlarımızı vermediğimizde yasal olarak talep etme hakları var mı? Sulh mahkemesine gidersek nasıl bir yol izlemeliyiz? Hangi belgeleri sunmalıyız? İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler. A

Mahkeme Yapılan Arazi Satışını Iptal Eder Mi?

Mahir Kırcalı 02.01.2014 16:26

Dedemden bedelini ödeyerek 3 erkek kardeş olarak bir arsa aldık ama kız kardeşlerim bizi mahkemeye vererek kazandılar. Bizde temyize yolladık. Arsayı aldığımız dönemde hepimiz çalışıp bu bedeli ödeyecek durumdaydık. Buna rağmen mahkemeyi kaybettik. Acaba temyizden dönme ihtimali var mı? lütfen cevap yazar mısınız?

Apartman Toplantısı 15 Gün Önce Ilan Edilmelidir

Ali Karaca 01.31.2014 23:11

48 dairelik bir apartmanda oturmaktayız. Yönetim kurulu Ocak 5'te kat maliklerine tam bildirim yapmadan sadece panoya asarak toplantı çağrısı ile toplantı yapmış. Dışarıdaki kat maliklerinin hiç birinin toplantıdan haberi yok. Toplantıya salt çoğunluk katılmamasına rağmen gelenlere katıldığınıza dair diyerek karar defteri imzalatılmış. Sonra katılmayan birkaç kişiye de “Toplantıda bizi yönetim kuruluna seçtiler” diyerek imzalatmışlar. Daha sonra toplantıya katılmayan ve adı geçmeyen kişileri yönetim kuruluna yazmışlar. Bu durumda bizler yönetim kurulunu tekrar toplantı yapmaya davet ettik ama yapmadılar. Daha sonra 27 imza toplayarak yönetime verdik. Adı geçen imzaların sahte olduğu ve bazılarının eşi tarafından imzalandığı gerekçesi ile toplantı yapmaya yanaşmıyorlar. Halbuki o karar defterine imza atanlar bile toplantının yenilenmesi konusunda hem fikirler. Bu durumda bizler nasıl bir yol izlemeliyiz? Teşekkürler

1981'De Ki K.a.k.s Uygulama Oranının Dayanağı Nedir?

Canan Şentepe 12.15.2013 17:18

1981’deki K.A.K.S uygulama oranı ve arsa payı dağıtımının dayandığı esas nedir? 106 toplam arsa payının 7 daireli bir binada dağılımı 6 daire 16 zemin daire 10 olarak yapıldığı 1981 üretimi 507.5 m2lik bir arsaya kurulu binada hangi esas üzerinden yapılmış olacağı ve dairelerin süpürge alanı metrekarelerinin ne kadar olması gerektiğini öğrenmek isterim.