İzocam uyarıyor: Ses yalıtımı için asla geç değil!
İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarımızda ses yalıtımının önemine dikkat çekiyor.
Gürültü kirliliği, hava kirliliğinin ardından insanlara en fazla zarar veren çevre faktörleri arasında yer alıyor. Dünya çapında gürültü farkındalığını artırmak amacıyla, ilk kez 1996 yılında başlatılan "Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü", bu yıl 28 Nisan'da gerçekleştiriliyor. Sağlıklı yalıtım çözümleriyle 56 yıldır sektöre liderlik eden İzocam, bu özel günde yaşam alanlarımızdaki ses yalıtımının önemine dikkat çekerek, her türlü binaya kolay ve hızlı bir şekilde uygulanarak sektörde fark oluşturan profesyonel ısı ve ses yalıtımı çözümü Kalibel hakkında bilgiler verdi.
Günümüz koşullarında giderek nüfusu artan şehirlerde, kalabalıklaşan yaşam alanları ve yoğunlaşan trafiğin de etkisiyle gürültü kirliliğine daha fazla maruz kalıyoruz. Fizyolojik ve psikolojik dengemizi bozan, iş performansımızı düşüren, çevrenin hoşluğunu ve sakinliğini ortadan kaldıran gürültü, istenmeyen seslerden oluşan önemli bir çevre kirleticisi olarak tanımlanıyor.
Gürültü, insanlar üzerinde; geçici veya kalıcı işitme hasarları, vücut aktivitesindeki değişiklikler, kan basıncı artışı, dolaşım bozuklukları, solunumda hızlanma, kalp atışlarında ritim bozukluğu, ani refleksler, davranış bozuklukları, öfkelenme, sıkılma, genel takatsizlik duygusu, iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hareketlerin engellenmesi gibi etkiler oluşturuyor. Çocuklarımız da gürültünün olumsuz fizyolojik, bilişsel ve duygusal etkilerine yoğun olarak maruz kalıyor. Tüm bu nedenlerle gürültü kirliliğinin yıkıcı ve kalıcı etkilerini göz ardı etmeden gerekli önlemleri almamız gerekiyor.
Özellikle içinde bulunduğumuz Pandemi ile birlikte evlerimizde daha çok vakit geçirmeye başladık ve “konfor” ihtiyacı hepimiz için daha da görünür oldu. Sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam için ısı, su ve yangının yanı sıra ses yalıtımına da ihtiyacımız olduğunu düşünür hale geldik. Ancak ses yalıtımı söz konusu olduğunda tüketiciler, yeni inşa edilen binalarda ses yalıtımı yapılabilirken, oturdukları eski binalarda bu uygulama için geç kalındığı yanılgısına düşebiliyorlar. Yalıtım uzmanı İzocam ise ses yalıtımı için asla geç kalınmadığını belirtiyor.
İzocam Kalibel'le tüm binalar kolayca sessizliğe kavuşuyor
İzocam Kalibel, hem kolay uygulanması hem de ses yalıtım özelliği sayesinde yeni inşa edilmiş veya kullanımda olan her türlü konut ve binalarda etkili bir ses yalıtımı imkanı sunuyor. İzocam'ın, camyünü ile alçı levhayı bir arada sunduğu profesyonel ısı ve ses yalıtımı çözümü Kalibel, kolay ve hızlı uygulama avantajı sayesinde hastane, okul ve konut gibi yapılar başta olmak üzere tüm binalarda tercih ediliyor.
Bir yüzü alçı plaka kaplı camyünü levhadan oluşan kompozit bir ürün olan İzocam Kalibel, dış duvarların iç yüzeylerinde, iç bölme ve komşu duvarlarda, merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların içten giydirilmesinde ses ve ısı yalıtımı amacıyla kullanılıyor. Aynı anda hem mineral yün hem de alçı levhanın uygulanmasına imkân sağlayan Kalibel ile yerinde uygulama süresi kısalıyor ve iş gücünde verim artıyor.
Yalıtımda sağlık ve avantaj arayanların tercihi
İzocam Kalibel, uygulama kolaylığının yanı sıra sunduğu diğer pek çok avantajla öne çıkıyor. Sahip olduğu EUCEB sertifikası, İzocam Kalibel'in içeriğinde bulunan camyününün sağlığa zararsız olduğunu kanıtlıyor. Deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların, vücuttan çözünerek atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikası ile İzocam camyünü ürünlerin kanserojen olmadığı bağımsız bir kurum tarafından belgelenmiş oluyor.
Isıl konforu desteklerken ses yalıtımı da gerçekleştiren İzocam Kalibel, binalarda kesintisiz konfor sağlıyor. Herhangi bir aksesuar gerektirmeden, hızlı ve kolayca monte ediliyor. Yanmaz bir ürün olarak binaların yangın güvenliğine katkı sağlayan İzocam Kalibel, küf ve nem oluşumuna karşı da duvarları koruyor.
İzocam Kalibel nasıl uygulanır?
İzocam Kalibel uygulaması için öncelikle kaplanacak duvarın yüzeyi temizlenerek, uygulamaya hazırlanır. Levhalar duvarın ölçüsüne göre döşemeden 1 cm, tavandan 0,5 cm mesafe kalacak şekilde kesilir. Levhanın camyünü yüzeyine m²'ye 3-5 kg gelecek şekilde özel yapıştırma harcı sürülür. Kalibel levha kaldırılarak duvar dibinde, döşeme üzerine önceden yerleştirilmiş 10 mm'lik kamalar üzerine oturtulur. Duvara yaslandıktan sonra lastik bir çekiç ve mastar ile teraziye alınır. Levhalar, yapıştırıcı prizini alana kadar desteklenir. Birleşim yerleri özel file ve macunla kapatıldıktan sonra son kat boya yapılarak uygulama tamamlanır.
Yorum Yaz