maritbet girişmaritbet
İnşaatçılar Başbakan’a ne rica etti!

İnşaatçılar Başbakan’a ne rica etti!

Yılmazlar Holding Üst Yöneticisi Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail'de inşaatçılara yapılanlara dur denmesini istedi.

Yılmazlar Holding Üst Yöneticisi Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketin hesaplarına el koyarak ve Türk çalışanların vize sürelerini uzatmayarak şirkete zulüm ettiğini öne sürerek, "Sayın Başbakanımızın, İsrail'in yaptığı zulme dur demesini bekliyoruz" ifadesine yer verdi.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, İsrail'in, Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının ardından Türkiye ile ilişkilerini bozduğunu, ikili anlaşmaları yok saydığını, imza koyduğu metinleri görmezden geldiğini savundu.

Türkiye-İsrail ticari ilişkilerinde tam bir hukuksuzluk yaşandığım ifade eden Yılmaz, "Önce Mavi Marmara saldırısıyla bozulan ilişkiler gerekçesiyle şirket hesaplarına el koyma ve sonrasında Türk çalışanlarımızın vize sürelerini uzatmayarak sınır dışı etmeye zorlamak suretiyle İsrail'de 17yıldır başarıyla faaliyet sürdüren tek Türk şirketine yapılan zulüm artık sabrımızı tüketmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin söz konusu Türk firmasına sahip çıkması gerektiğim belirten Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: "Politik ilişkileri bahane eden İsrail hükümeti çalışanlarıma ve şahsıma açık bir şekilde zulüm etmektedir. Yetkili ve ilgili bakanlıkların acilen konuya müdahale edilmesini, İsrail hükümetinin ve muhatabı İsrailli bakanları Türkiye'ye karşı imzalı taahhütlerini yerine getirmesi konusunda uyarmalarım talep ediyorum. Savunma sanayii gerekli onaylan İsrail hükümetine 3 ay önce yollamış olmasına rağmen İsrail tarafının 800 Türk vatandaşının vizelerini ve üst düzey firma yöneticilerinin vize alımını engelleyerek orada bizleri bu yolla mağdur etme gayreti kabul edilemez. Şimdi ilgili bakanlıklarımızın muhataplarını bu konuda uyarmalarını Sayın Başbakanımızdan önemle rica ediyoruz."

  • Etiketler:

Yorum Yaz