maritbet girişmaritbet
Tüketici kredilerine vergi önerisi!

Tüketici kredilerine vergi önerisi!

A Bank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, "Kısmen kaynak kullanımım destekleme fonu, kısmen ÖTV ve benzeri vergi kalkanım da kullanmak gerekiyor" dedi

A Bank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, "Aşırı ısınan Türkiye piyasasında tüketici kredilerini düşürmek için kısmen kaynak kullanımım destekleme fonu, kısmen ÖTV ve benzeri vergi kalkanım da kullanmak gerekiyor" dedi.

Aydoğan, kredilerdeki yüzde 25 büyüme sınırının üzerine çıkıldığında cari açığın ne kadar etkileneceğinin önemli olduğunu belirterek, Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre, kredilerdeki büyümenin, paralelinde cari açığı artırdığını anlattı.

Bankacılık sektörü olarak cari açığın düşürülmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Aydoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bankalar, yılı, kredilerde yüzde 25'lik büyüme çerçevesinde kapatmaya çalışıyor. Fakat böyle de olsa cari açıkta hızlı iniş olacağını sanmıyorum. Cari açığın düşürülmesi için ihracata dönük teşvik tedbirleri ve ithalatın azaltılmasına yönelik önlemlerin alınması gerekiyor. Aşırı ısınan Türkiye piyasasında, tüketici kredilerini düşürmek için kısmen Kaynak Kullanımım Destekleme Fonu, kısmen ÖTV ve benzeri vergi kalkanım da kullanmak gerekiyor."

Konut kredileriyle ilgili son günlerde konuşulan konuya da değinen Aydoğan, "Son günlerde, konut kredilerde yüzde 25 finans oranının yüzde 40 gibi bir orana yükseltilmesi konuşuluyor. Konut kredisine olan talebin düşmesi, bankacılık ve inşaat sektörü olumsuz etkiler. 100 bin liralık konutun 75 bin lirasına kredi alınırken, tartışılan düzenlemede 60 bin lirasına kredi verilecek" dedi. ''

  • Etiketler:

Yorum Yaz