maritbet girişmaritbet
Ata GYO Anadolu’ya yatırım yapma kararı aldı!

Ata GYO Anadolu’ya yatırım yapma kararı aldı!

Yatırımcılarına düzenli kira geliri sağlamayı hedefleyen ATA GYO, bu kapsamda Anadolu’ya yatırım yapma kararı aldı.

Yatırımcılarına düzenli kira geliri sağlamayı hedefleyen ATA GYO, bu kapsamda Anadolu'ya yatırım yapma kararı aldı. Şehir merkezindeki gayrimenkulleri alan firma bunlardan yıllık %10 kira getirisi ve % 20 temettü dağıtmayı hedefliyor

ATA GYO, yüksek değer artış potansiyeli bulunan ve düzenli kira geliri sağlayan ticari gayrimenkul portföyü oluşturmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda özel bir faaliyet alanı belirleyen ATA GYO, Türkiye'nin birçok ilinde cadde mağazacılığını hedefleyen yatırımlara başladı. ATA GYO Genel Müdürü Cengiz Foan, ATA Finans bünyesindeki ATA Yatırım'ı ATA GYO'ya dönüştürdüklerini söyledi.

Diğer GYO'lardan farklı bir politika izleyerek, cadde mağazacılığına yönelik yatırım yaptıklarını ifade eden Foan, şunları söyledi:

“23 milyon 750 bin liralık sermayemiz var. İlk etap yatırımları finansmanla 40 milyon TL'ye çıkabilir. Biz diğer GYO'lardan farklıyız. Sermaye koyduktan sonra yatırımlarımızı yapıyoruz. Öncelikli olarak da perakende odaklı faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda yatırımcılarımız kira geliri sunuyoruz.”

Planda AVM yok

Cengiz Foan, yatırım planlarının arasında AVM'lerin olmadığını dile getirerek, “AVM'lerdeki kiracılar riskli olabilir. AVM'leri riskli görüyorum. Bu nedenle en iyi 10-15 perakende markasıyla çalışıp caddelere ineceğiz. 20 mağazalık bir AVM yerine 20 ayrı şehirde mağaza sahibi olmayı tercih ederiz. Ödeme gücü yüksek markalarla çalışacağız ve bu sayede riskleri de en aza indireceğiz. Kriz olsa bile sıkıntıya girmek istemiyoruz” dedi.

Cengiz Foan, cadde perakendeciliği için ilk yatırımlarını Giresun, Çorlu ve Düzce'de başlattıklarını vurgulayarak, “Bu illerdeki mağazaları satın alıyoruz. Başka illerde de satın alma çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde yatırımları yapacağız” diye konuştu. Projeleri iki şekilde hayata geçirdiklerini aktaran Cengiz Foan, şunları kaydetti:

Şehir merkezini seçiyor

“Biz hazır gayrimenkulleri alıyoruz ya da gayrimenkul geliştirme yapıyoruz. Anadolu'daki şehir merkezlerinde 100-150 metrekarelik müstakil ya da 3-4 katlı binaları satın alıyoruz. Birçok kentte şehrin içinde bulunan ama salaş birçok bina var.

Özellikle bu binaları seçiyoruz. Bu binaları aldıktan sonra ya yıkıp yeniden yapıyoruz ya da yeniliyoruz. Bu sayede gayrimenkule yüzde 25-50 arasında değer katıyoruz. Bu binaları da önde gelen perakendecilere kiraya veriyoruz. Genelde 10 yıllık sözleşmeler yapıyoruz.”

Önce kiracı buluyor

Cengiz Foan, gayrimenkul yatırımı yapmadan önce kiracı bulduklarını anlatarak, orta ve uzun vadede 200 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Bu yatırımı da 3 şekilde gerçekleştireceklerini ifade eden Cengiz Foan, “Öncelikle şehrin merkezinde cadde perakendeciliği yapacağız. Bunun yanı sıra geliştireceğimiz gayrimenkullerle şehir meydanları yaratacağız. Bir de şehirlerin yoğun trafik akışına göre belirlenen noktalarda arabaya servis imkanı veren gayrimenkuller geliştireceğiz” diye konuştu.

Temettü dağıtacak

Tüm hesaplarını yılda yüzde 10 kira getirisi almak üzerine yaptıklarını dile getiren Cengiz Foan, “Yatırımlarımızı tamamladıktan sonra ise yüzde 20 temettü dağıtacağız. Bunu da hedeflerimize koyduk” dedi.

4 ayda 30 il gezdi

Cengiz Foan, yeni yatırım hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

İlk planda büyükşehirlerde olmayacağız. Hedefimizde tüm iller var. Bunun için de sürekli araştırma yapıyoruz. Son 4 ayda 30 ayrı şehir dolaştım. Birçoğunda büyük potansiyel olduğunu gördüm. Adana, Ordu, Samsun, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çorum gibi şehirlerde ihtiyaç var. Şehirlerin ya caddeleri ya da büyük meydanları var. Buralar bir çekim merkezi oluyor. Büyük markalar da buralarda olmak istiyor. Ama GYO'lar genelde buralara yatırım yapmıyorlar.”

9 sektörde faaliyet

Türkiye'nin en büyük barajı olan Urfa'daki Atatürk Barajı'nın yapımını gerçekleştiren Ata İnşaatı da bünyesinde barındıran Ata Holding'in temelleri 1969 yılına kadar gidiyor. İnşaatın yanı sıra gıda, finans, teknoloji, turizm, lojistik, yapı malzemesi, moda, dış ticaret ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dekorasyonda akıllı mobilya tercihi alan kazandırıyor!
  • 04.10.2020 06:45

Dekorasyonda akıllı mobilya tercihi alan kazandırıyor!

Son dönemde dekorasyon önerilerinde akıllı mobilyalar öne çıkıyor. Bu ürünler sa ...

Ata GYO’dan Nevşehir projesinin inşaatı ile ilgili açıklama!
  • 20.10.2016 15:26

Ata GYO’dan Nevşehir projesinin inşaatı ile ilgili açıklama!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir merkez ilçesi, Kapucubaşı Mahallesi’ ...

Ata GYO'dan 20 Milyon TL değerinde tahvil ihracı!
  • 03.11.2015 10:17

Ata GYO'dan 20 Milyon TL değerinde tahvil ihracı!

Türkiye’nin ilk cadde mağazacılığına odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Ata GY ...

Ata GYO'dan 2014 ara dönem faaliyet raporu açıklaması!
  • 31.10.2014 11:32

Ata GYO'dan 2014 ara dönem faaliyet raporu açıklaması!

Ata GYO, 1 Ocak 2014 ile 30 Eylül 2014 dönemine ait faaliyet raporunu açıkladı ...

Ata GYO Başakşehir’den üç dükkan satın aldı
  • 17.07.2014 09:05

Ata GYO Başakşehir’den üç dükkan satın aldı

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, kira getirisi amacıyla Başakşehir’den 3 dükka ...

Ata GYO, Ordu projesinin yapı ruhsatını aldı
  • 08.07.2014 09:53

Ata GYO, Ordu projesinin yapı ruhsatını aldı

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ordu Altınordu’da yer alan gayrimenkule ilişk ...