Eski Rabak Bakır Fabrikası’nı modern ofise çevirdi!
Gayrimenkul sektörünün dikkat çeken firmalarından Fer Yapı, Kağıthane'de tasarımıyla dikkat çeken ofis projesi yapacak.
İki yıl içinde beşinci projesini satışa çıkaran ve gayrimenkul sektörünün en hızlı firmalarından biri haline gelen FerYapı, bu projelerinin sonuncusunu Kağıthane'de yapıyor. Bölgedeki eski Rabak Bakır Fabrikası'nın yerine Premier Kampus projesine başlayan firma, ofis anlayışında da yenilikler getirmeyi hedefliyor.
FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, 2 yılda beşinci projeyi satışa çıkarmanın büyük bir başarı olduğunu belirterek, tüm projelerinin birbirinden farklı unsurlar taşıdığını ve sektöre yenilikler getirdiğini söyledi. Bundan önceki projeleri olan İswest, itower, Mai Residence ve Parima Residence'ın bu özellikleri taşıdığını dile getiren Kumova, Premier Kampüs projesiyle yenilik konusunda zirveye çıktıklarını kaydetti.
Ramadan Kumova, Premier Kampüs'ün lokasyonuyla öne çıkmasına rağmen, konsept ve tasarımıyla da dikkat çektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Google'un çalışanları için şehir dışında yaptığı ofisleri biz İstanbul'un merkezinde yapıyoruz. Bu ofisler çalışanların ihtiyaçları düşünülerek ve verimlilik artışı hedeflenerek planlandı. Ofisler 40 metrekare ile 10 bin metrekare arasında değişiyor. İçinde 1200 metrekarelik sosyal tesis var. 25 tane toplantı odası hizmet verecek. Ayrıca, masaj ve sinema salonu ile restoranlar her türlü ihtiyacı karşılayacak.”
‘Maslak'ı bile geçer'
Ramadan Kumova, projenin yapıldığı yer olan Kağıthane'nin son dönemlerde büyük bir atılım içinde olduğunun altını çizerek, Sadabat bölgesinin 2011 yılında imara açılmasıyla birlikte özellikle ofis projelerine ev sahipliği yapmaya başladığını dile getirdi. Kumova, şunları kaydetti:
“Bölge çok hızlı gelişiyor. Bölgenin bu gelişme hızıyla Maslak ve Levent'i geçeceğini düşünüyorum. Bölgede hem belediyenin yol çalışmaları var hem de metro gelecek. Metre istasyonu 300 metre uzağımızda. 5 üniversite buraya geliyor. Ofislerin kira değerleri 2 yıl önce 10 dolar iken, şimdi 17-18 dolara çıktı. Yatırımlar katlanarak değer kazanacak. Bizim projemizin de bittiğinde en az 25 dolardan kiracı bulacağını söyleyebilirim.”
Yabancıyı reddetti
Ramadan Kumova, projeye başlamadan öncesinde iki yabancı yatırım fonunun kendilerine ortaklık teklif ettiğini vurgulayarak, “Ancak yeterli finansal gücümüzün olması, projenin kalitesi ve hızlı bir şirket olmamızdan dolayı böyle bir ortaklığa gerek duymadık” dedi.
Projenin mimari detaylarını anlatan Julien De Smedt de, Kağıthane'nin böyle bir projeyi geliştirmek için ilginç bir bölge olduğunu vurgularken, projede kapalı olmasına rağmen açık hissi veren ofisler tasarladıklarını söyledi. Mimar Bünyamin Derman ise Premium Kampüs Ofis projesi ile Türkiye'ye çok iyi bir eser kazandırdıklarına inandığını belirtti.
150 milyon TL'lik yatırımla yapılıyor
58 bin metrekare satılabilir alanı olan Premier Kampüs'ün Mayıs 2015'te teslim edilmesi planlanıyor. 150 milyon lira yatırım değerine sahip projede ortalama metrekare fiyatı 2 bin 970 dolar seviyesinde. 40 ile 300 metrekare arasında küçük, 800 ile bin metrekare arasında orta ofislerden oluşan projenin 2.5 yılda tamamlanması planlanıyor.
Teklif arsa sahibinden
Projenin arsa sahibi olan Çelikler Limited Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çelik, bu projeyle ilk kez gayrimenkul sektörüne adım attıklarını belirterek, “FerYapı ile önceki projelerinde müşteri olarak tanıştık. Yaptıkları işe karşı duydukları özen bizi çok etkiledi. Arsamızla ilgilenen pek çok firma varken biz arsa sahibi olarak FerYapı'ya teklif sunduk. Geldiğimiz noktada kararımızın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Şükrü Çelik, bu projeyle sektöre ısındıklarını ve yeni projelerini de FerYapı ile yapmak istediklerini söyledi.
Ünlü mimar tasarladı
Premier Kampüs, bölme bölme, kapalı kutu gibi ofislerin yerine bir kampus gibi tasarlandı. Dikey binalar yerine, az katlı yatay binalardan oluşan kampüs ofisler, park hissi veren büyük yeşil alanlarda kuruluyor. Premier Kampüs Ofis'i dünyanın en önemli mimarlarından biri olan Julien De Smedt tasarlarken, uygulama projesini ise Bünyamin Derman yapıyor.
Yavuz Karaman
Yorum Yaz